Politika

SNP: Novi fijasko Damjanovićevih sljedbenika

Repriza okupljanja sljedbenika Aleksandra Damjanovića, organizovanog u cilju otvorenog puča u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), imala je isti neslavni kraj kao i prethodni sastanak na istu temu, odnosno završila se novim fijaskom, saopšteno je iz Medijskog centra te stranke.
SNP: Novi fijasko Damjanovićevih sljedbenika
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik beranskog odbora SNP-a, Dragoslav Šćekić, poručio je nakon današnje sjednice Glavnog odbora (GO) da, ukoliko bude predložen za predsjednika stranke, ne želi da se kandiduje na tu funkciju.

Iz Medijskog centra SNP-a tvrde da se od 152 člana GO na okupljanju pojavilo svega 40, i da „brojke sve govore“.

„S druge strane, ne iznenađuju nas žalopojke Damjanovićevih sljedbenika koji sada glume priču o pomirenju i jedinstvu, dok istovremeno svakodnevno, na sve načine, vrijeđaju SNP i uspostavljaju nove ultimatume“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se lista kandidata za predsjednika SNP-a, koji će biti izabran na Osmom kongresu 13. avgusta, utvrđuje na GO između 5. i 9. avgusta. 

Iz Medisjkog centra su poručili da je SNP demokratska stranka, i da su sve kandidature, koje budu u skladu sa procedurom, dobrodošle.

„Razumijemo nervozu Dragoslava Šćekića, koji se samokandidovao u medijima prije otvaranja postupka, što bi sad, po uzoru na svoje mentore iz Demokratske partije socijalista, da trguje svim i svačim, pa čak i funkcijom predsjednika SNP-a“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, kandidate za predsjednika predlaže isključivo članstvo SNP-a, a predsjednika bira kongres. „To je jasna procedura o kojoj se ne pregovara“. 

„Vrijeme ultimatuma je prošlost. Iskreni i časni članovi SNP-a, koji su svih prethodnih godina bez ikakvog interesa bili uz svoju stranku, ne prihvataju da budu izmanipulisani i iskorišćeni za tuđe interese. Oni će sami na kongresu odlučiti koga žele za predsjednika SNP-a“, poručili su iz Medijskog centra.

Prema njihovim riječima, jasan je, s druge strane, i pokušaj Damjanovićevih sljedbenika da pilatovski operu ruke od svoje prošlosti, odnosno da se zaboravi šta su sve godinama unazad radili ne bi li nanijeli što je moguće veću štetu SNP-u.

„Njihovo licemjerje samo potvrđuje ispravnost odluke o zakazivanju Osmog kongresa, na kojem ćemo staviti tačku na pokušaje urušavanja partije i krenuti putem stabilizacije i jačanja SNP-a, jer Crnoj Gori treba partija koja se dosljedno zalaže za vladavinu prava i državu socijalne pravde“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika