Crna hronika

Zaplijenjeno 19 kg skanka, tri osobe uhapšene

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u prethodna dva dana, na dva granična prelaza, na sjeveru i jugu države, u dva slučaja u vozilima otkrili i zaplijenili ukupno 19 kilograma skanka. Policijski službenici su u vezi sa ova dva događaja lišili slobode tri lica - saopšteno je iz Uprave policije.
Zaplijenjeno 19 kg skanka, tri osobe uhapšene
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su juče, 08.07.2017. godine oko 10,40 časova, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali pmv „BMW 525“, podgoričkih registarakih oznaka kojim je upravljao B.B. (29) iz Podgorice dok se kao suvozač u vozilu nalazio njegov sugrađanin A.M. (27). Pretresom vozila je, u specijalno napravljanom bunkeru – duploj pregradi između zadnjeg sjedišta i prtljažnika pronađeno 12 većih pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 12,44 kg. Lica, vozilo i droga predati su policijskim službenicima Odsjekza za borbu protiv droge. B.B. i A.M. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu su privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja'', navodi se u saopštenju.

Kako dalje dodaju dan ranije je otkriveno 6.5 kilograma skanka.

''Dan ranije, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica – SGP Tuzi i carinski službenici Carinske ispostave Božaj su na GP Božaj, na ulaznoj traci, kontrolom pmv „VW Sharan“, holandskih registarskih oznaka, kojim je upravljao holandski državljanin J.V.G. (29) iz Tilburga, otkrili oko 6,5 kg skanka. Naime, prilikom izvršene kontrole u prtljažniku vozila i u plastičnim spremištima iza prednjih sjedišta pronađeno je ukupno trinaest PVC pakovanja u kojima se nalazila tamnozelena materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 6,5 kg. Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli ovo lice, vozilo i drogu. J.V.G. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je, kao u prethodnom slučaju, upućen u Forenzički centar radi vještačenja'', ističpe se u saopštenju.

Kako iz UP ističu, postoji sumnja da su dva Podgoričanina imala namjeru da 12 kilograma skanka prokrijumččare preko granice.

''Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge, na osnovu kriminalističke obrade koja je sprovedena, sumnjaju da su dva Podgoričanina imala namjeru da 12,44 kg skanka prokrijumčare preko granice sa Republikom Srbijom radi dalje prodaje, dok se takođe sumnja da je holandski državljanin imao namjeru da skank koji je nabavio u Republici Albaniji prokrijumčari preko teritorije naše države kao tranzitnog područja u zemlje okruženja radi dalje prodaje'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.