Region

Ahmetaj: Granica sa Crnom Gorom neće biti problem

Ministarka za evropske integracije u vladi Kosova, Mimoza Ahmetaj, kazala je da vjeruje da pitanje granice sa Crnom Gorom uskoro neće biti problem, posebno jer je to pitanje pokrenuto od nekih opozicionih stranaka u prethodnom sazivu parlamenta.
Ahmetaj: Granica sa Crnom Gorom neće biti problem
Portal AnalitikaIzvor

Ahmetaj je rekla da je Priština posvećena saradnji dvije države i napretku u evropskim integracijama, ukazujući da očekuje da se pitanje granice zatvori nakon izbora na Kosovu.

“U vezi demarkacije granice, moram da priznam da to nije bio problem sa Crnom Gorom, već je to bio problem, prije svega, sa nekim članovima naše Skupštine iz opozicije. Oni su se protivili toj ideji. Međutim, to je bilo u prošlom mandatu, ali očekujem da će nova struktura u parlamentu napraviti napor da se to pitanje riješi što je prije moguće”, kazala je Ahmetaj za Dan.

Ona je navela da posebno mora da naglasi zahvalnost crnogorskoj strani i vladi, jer su vrlo spremni na saradnju da se o to pitanje što prije skloni sa dnevnog reda.

Govoreći o statusu crnogorske zajednice i zahtjevima da bude uključena u Ustav, kosovska ministarka je kazala da će i to pitanje biti riješeno.

“Ponoviću izjavu našeg predsjednika Hašima Tačija, koji je, dok je bio premijer, isticao potpunu posvećenost kosovskih institucija da se crnogorska zajednica integriše u naš parlament”, rekla je Ahmetaj.

Portal Analitika