Politika

Đonović: Lideri DF-a urušavaju rejting tog saveza

Ukidanje poslaničkog imuniteta liderima DF-a Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću negativno će se odraziti na rejting tog opozicionog saveza, a ako ne dokažu nevinost pred sudom, blizu je i njihov politički kraj – ocijenio je za Pobjedu politički analitičar Ranko Đonović
Đonović: Lideri DF-a urušavaju rejting tog saveza
Portal AnalitikaIzvor

- Ukidanje poslaničkog imuniteta vojvodi Mandiću i dovojvodama Kneževiću i Medojeviću ima u ovom trenutku negativan uticaj na njihov politički rejting, a time i na rejting DF-a. Svakako ne zbog ukidanja imuniteta i eventualnog pokretanja krivičnog postupka, već zbog suštinskog, konkretnog, ozbiljnog i, rekao bih, opravdanog razloga koji će dovesti do očekivanog sudskog epiloga – kazao je Đonović. Politički kraj? On kaže da, „ukoliko bi ovaj trojac u javnom sudskom procesu odbranio svoju nevinost, politički rejting DF-a bio bi osnažen“, ali, kako je kazao, u protivnom, označiće njihov politički kraj. - Interesantno je da ova politička grupacija opstaje u kontinuitetu smišljenih besmislica gotovo tri decenije, rekao bih i na sramotu Crne Gore. Sebe predstavljaju kao moralne gromade i drže kvazipredavanja iz etike, prodajući maglu i optužujući bez dokaza druge za ono u čemu su sami najtanji i najsumnjiviji – istakao je Đonović.

On je, komentarišući građansku opoziciju, rekao da taj, „značajno manji dio političke scene, koji sebe naziva građanskom opozicijom, pokušava napraviti zajednički opozicioni front sa ovim i ovakvim političkim grupacijama“. - Zato su oni fenomen vremena u kojem živimo – kaže Đonović.

Osvrćući se na krizu u SNP-u, Đonović je istakao da je nestajanje te partije počelo „pri njenom nastajanju, kada je definisan politički cilj, taktika i strategija dolaska do zacrtanog cilja“. - Nastao je kao najretrogradniji dio onog nevaljalog DPS-a iz 1990. godine. Ovo sada nije ništa drugo do kraj već dugo očekivanog kraja jedne partije koja se raspada od osnivanja – smatra Đonović.

Demos - iz ničega u ništa

Govoreći o dešavanjima u Demosu, on je rekao da je ta partija „nastala iz ničega i za ništa“. Politički analitičar ocijenio da je Mandiću, Kneževiću i Medojeviću blizu politički kraj - ako ne dokažu nevinost na sudu - Bilo je to simbolički rečeno juče, danas se raspada, sjutra ga neće biti i nema razloga da ga se te grupacije bilo ko sjeća zbog bilo čega – kaže Đonović. Prema njegovim riječima, prekompozicija političke scene u opoziciji nema značajan uticaj na buduća dešavanja u Crnoj Gori. - Kako sada stvari stoje, desiće se rasplet po pravilu spojenih sudova. To pravilo u crnogorskoj političkoj stvarnosti ove političke nazadne misli nije ništa drugo do presipanje ničega iz šupljeg u prazno – dodao je Đonović.

Zamjerke Stankoviću i Vujanoviću

- Bilo bi dobro da se VDT ne bavi politikom i manje sluša onoga koga, izgleda, mora da sluša, a da crnogorski predsjednik konačno, pred kraj trećeg mandata, shvati da Crnoj Gori najbolje ide kad se on najmanje bavi politikom – kazao je Ranko Đonović, komentarišući pismo šefa države Filipa Vujanovića VDT-u Ivici Stankoviću, u kojem mu sugeriše da donese obavezujuće uputstvo da se ne pritvara Nebojša Medojević. - Nevjerovatno, a istinito, u slučaju Medojevića odazvao se predsjednik Crne Gore, a da ga niko nije zvao. Ponovo se uključio i VDT da poduči i ospori pretpostavljenu namjeru Specijalnog državnog tužilaštva. Ne osporavajući im pravo za takvo nešto, imali su, takođe, ne manje pravo i da se ne miješaju upućenom i pozvanom čovjeku - SDT u posao. Zato neka se ne uzbuđuju kad mi, kao laička pa i stručna javnost, posumnjamo i u nešto što se naziva sukob interesa ili možda kao usklađeni interesi onih koje povezuju lični politički interesi, rad rodbinske izukrštene veze ili sve od porodice do bračne sobe. Zaboravljaju se i treći mandati i himna, zidani mostovi i naravno ruka na srcu jednog od najvećih kreatora – velemajstora političkih manipulacija u Crnoj Gori – kazao je Đonović. (Pobjeda)

Portal Analitika

Komentari (20)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
М Мирослав Ђукић
10.07.2017. 23:43

Овај провладин агитатор није никакав "аналитичар". Морао би написати прво нешто што би личило на објективну и студиозну анализу, а то он, до данас, није урадио, никада. Мије нечасно да буде пропагандиста, ако га плачају и тим новцем храни породицу. Али, не треба га лажно представљати, јер му то неће додати угледа и веродостојности. Изгледа да се он страшно насекирао за ДФ, чим је одлучио да штити углед ДФ од самог себе! Да није врло комично, ово би било тужњикаво...

0
0
Đ Đonoviću
09.07.2017. 19:26

Sve si istinu i tačno rekao, bravo.

10
2
t t@t-me
09.07.2017. 18:27

Za DF-Dražin front nemam lijepe riječi. To su okoreli i dokazani krminalci i izdajnici - tuiđi plaćenici. Puštite njih na njih, oni najbolje o sebe govore ko su i šta su--neka Bog sačuva Crnu Goru od njihova nauma.

11
0
D Dandi
09.07.2017. 17:25

Psttttttt

0
3
h hit00
10.07.2017. 20:58

Dandi i ti u vecernju.....

0
0
h hit00
09.07.2017. 16:21

Sve tacno ali svki covjek sa tri razreda osnovne skole bi to i sam zakljuciio.Ovi koji ne kontaju nazad u vecernju skolu da bar zavrse tri razreda

9
3
Z Zoran
09.07.2017. 15:07

Odrican komentar bivšeg liberala ranka dlanovima.

5
5
N Niksic
09.07.2017. 11:35

ko je gospodin , analiticar,

5
10
Š Švejk
09.07.2017. 10:27

Před sudom se dokazuje krivica a ne nevinost. Dok se ne dokaže svi su nevini.

18
2
M Mirko Z. Beograd
09.07.2017. 10:07

Sve ste u pravu Đonoviću ,ali ovo kod mene jedino izaziva povraćanje! Ja mislim da u istoriji Crne Gore nije bila gora generacija političara na sceni računajući i poziciju i opoziciju.Predsjednik države je za tri mandata bezbroj puta do sada u svojim javnim nastupima ponizio državu.Većina njih su uvreda za Crnu Goru nedostojni njene istorije i nemoćni da odgovore njenim obavezama!

38
4
M Momčilo,Pljevlja
09.07.2017. 10:54

g. Mirko Z. , slažem se skoro potpuno, samo treba izuzeti jednog velikog gospodina Mila Đ. Nije ni on svemoguć, nije Čak noris...( malo rukah,malena im snaga...)

28
8
M Mirko Z. Beograd
09.07.2017. 11:02

Momčilo,njega izuzimam to se podrazumijeva jer sada bi bili srez !

19
4
J Jovan iz Pljevlja
09.07.2017. 09:55

E moj Ranko, nijelako vidjeti ono sto niko osim DPSovaca, ne vidi.

10
24
S Saban iz Ulcinja
09.07.2017. 10:27

Ali bogu hvala e ti sve dobro vidis i znas.

22
3
M Momčilo,Pljevlja
09.07.2017. 10:49

Jopet se Jovane iz Pljevlja,lažno predstavljaš, zašto čoeče,zaštoooo bree

20
4
A A BIO JOVAN A MOMČILO..
09.07.2017. 10:56

..JEDAN (da bog sačuva!)VONJ IM SE ČUJE..!

3
1
S S
09.07.2017. 09:17

Sto prije to bolje da se ugase!

37
3
R Roki
09.07.2017. 08:21

Vec su se ugasili ,tacno duplo manje sada imaju. Nisu Srbi i Crnogorci bas tako glupi i primitivni kao sto su se nadali.

36
5
K Kuku tome..koga...
09.07.2017. 08:07

..Ameri brane-Rusi hrane-a Ranko valorizuje...?

8
26
V VITNI VOREN
09.07.2017. 07:12

Ma DF nestaje, to se vidi i bez analize. Lideri DFa su sami svoju partiju pojeli bezobrazlucima koje su pravili po Crnoj Gori. Mislili su da će na ideji četništva imati svoje sigurno članstvo. Prevarili su se. I prevarili su građane kojima nije u interesu borba za Srbiju no borba za Crnu Goru.

49
5