Fudbal

Poruka Defoa koja cijepa srce

Fudbalska Engleska od juče je u crnini. Plače nad subinom šestogodišnjeg Bredlija Lauerija. Riječ je o navijaču Sanderlenda, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću.
Poruka Defoa koja cijepa srce
Portal AnalitikaIzvor

Preminuo je u petak, od posljedica neuroblastomije, rijetkog oblika karcinoma ustanovljenog dok je imao samo godinu. Njegova smrt izazvala je pravu lavinu emocija kod ljudi privrženih sportu, posebno fudbalu u Premijer ligi, koji su minule sezone imali priliku da vide kako mali Bredli postaje, na neki način, zaštitni znak Sanderlenda.

Doskorašnji napadač ovog kluba, Džermejn Defo, koji je pred svaki meč na Stadionu svjetlosti, izvodio ekipu na teren držaći Bredlija u naručju, oprosito se od svog prijatelja, emotivnom porukom na Instagramu.

„Zbogom moj prijatelju, mnogo ćeš mi nedostajati. Osjećam se blagoslovenim što te je Bog doveo u moj život i što smo proveli neke sjajne trenutku zbog čega sam ti zahvalan. Nikad neću zaboraviti način na koji si me gledao kada smo se prvi put upoznali, ta istinska ljubav u tim slatkim očima. Teško mi je da nađem riječi kako bih opisao šta si mi značio… Način na koji si izgovarao moje ime, ti mali osmjesi superstara na tvom licu kada bi se pojavile kamere i ljubav koju sam osjećao dok sam bio sa tobom. Tvoja hrabrost će me inspirisati do kraja života. Nikada nećeš znati kako si me promijenio kao osobu. Zauvijek ću te nositi u srcu. Lijepo spavaj, moj najbolji prijatelju", napisao je Džermejn Defo.

Portal Analitika