Kultura

Šabotić snima dokumentarac o dijaspori kod Petnjice

Snimanje dokumentarnog filma „Nekome svome“ nagrađivanog crnogorskog reditelja i scenariste Seada Šabotića počelo je ovih dana u selu Hazane u blizini Petnjice, rečeno je Portalu Analitika iz produkcije filma.
Šabotić snima dokumentarac o dijaspori kod Petnjice
Portal AnalitikaIzvor

Ekipu čine direktor fotografije Ivan Čojbašić, saradnik na scenariju i asistent režije Milo Masoničić, snimatelj zvuka Jovan Vučur i producent filma Branimir Žugić, sa kojima je Šabotić već sarađovao.

- U novom filmu Šabotić govori o kućama koje grade iseljenici na području sjevera Crne Gore. U neobičnom hibridnom dokumentarnom filmu, pokreće se pitanje identiteta naših ljudi u dijaspori koji je umnogome oličen u kućama koje zjape na osami - siže je ovog ostvarenja.

0807film1Film nastaje u produkciji Live production iz Podgorice, kao završni rad Šabotića na postdiplomskim studijama na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje i u mentorstvu istaknutog dokumentariste Vladimira Perovića, a sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i Fondacije Petrović Njegoš, uz podršku produkcijske kuće Cinnamon iz Beograda i Opštine Petnjica.

Premijera filma očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine.

Šabotić je do sada režirao dva kratka dokumentarna filma - „Dan od snova“ i „Revolucionarni dom“, koji su prikazani i nagrađeni na brojnim međunarodnim festivalima u Evropi.

0801film2
Portal Analitika