Društvo

Fakultet za crnogorski jezik i književnost raspisao konkurs za 40 budućih brucoša

Fakultet za crnogorski jezik i književnost s Cetinja raspisao je konkurs za upis na prvu godinu osnovnih akademskih četvorogodišnjih studija, sa obimom od 240 ETCS, za studijsku 2017/18. godinu.
Fakultet za crnogorski jezik i književnost raspisao konkurs za 40 budućih brucoša
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu u konkursu, pravo prijave imaju kandidati sa završenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.

Uz prijavu za upis kandidati podnose originalna svjedočanstva o završenome 1, 2, 3. i 4. razredu srednjega obrazovanja, originalnu diplomu o položenome maturskom/stručnom ispitu koji se polaže eksterno, ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, te ovjerenu kopiju diplome „Luča“ ili njoj ekvivalentne diplome, ako je kandidat pośeduje.

Prijave na konkurs podnose se 10, 11. i 12. jula od 10 do 14 časova u prostorijama Fakulteta.

- Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz crnogorskoga - srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno. Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano u subotu, 15. jula - preciziraju iz FCJK.

Na prvu godinu studija biće upisano 40 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 17. jula, dok će se kandidata koji su stekli pravo na upis izvršiti 20. jula.

Portal Analitika