Fudbal

Kineske gazde spremile spektakularan poklon na San Siru

Milan kreće po Pjer-Emerika Obamejana! Iako dolazak Gabonca i dalje zvuči nerealno, u praksi je moguća stvar. Novi kineski vlasnici u Milanu su odredili ekstra budžet za neko pojačanje top klase kao što je Obamejan. Dakle, pored potrošenih 150 i kusur miliona eura na dosadašnja pojačanja, nova uprava Milana ima novac i za Obamejana!
Kineske gazde spremile spektakularan poklon na San Siru
Portal AnalitikaIzvor

Milan je spreman da plati Borusiji nevjerovatnih 80.000.000 eura na ime obeštećenja! U Dortmundu će vjerovatno biti zadovoljni sa tim s obzirom da su pomirili sa odlaskom Obamejana. Njemu je prvo propao transfer u PSŽ, a potom je odbio basnoslovnih 60.000.000 za tri godine od kineskog Tjanđin Kvanžana. Sada je Milan iskočio u prvi plan kao najozbiljnija opcija...

Italijanki mediji, a među njima su svi oni koji nešto znače poput Gazete, Korijerea, Skaja ili Medijseta tvrde da je Milanov direktorski tandem Fasone - Mirabeli već mjesecima u kontaktu sa Obamejanom i da su strpljivo čekali šansu. Kada su došli u klub, naciljali su Obamejana kao glavno pojačanje i pažljivo pripremali teren. Kontakti su intenzivirani prethodnih dana i počeli su pregovori sa Obamejanovim ocem koji ga zastupa kao menadžer.

Plata igrača će biti najveći problem za realizaciju transfera. Milan je maksimalno spreman da Gaboncu ponudi 8.000.000 eura po sezoni. Što je plafon za italijanske uslove jer Dibala i Iguain kao najplaćeniji igrači lige zarađuju 7.500.000 eura godišnje. Međutim, Obamejan trenutno u Dortmundu zarađuje 12.000.000 eura godišnje i postavlja se pitanje što bi pristajao na smanjenje plate za trećinu.

Možda iz ličnih sportskih motiva... Obamejan je došao u Milan kao tinejdžer, pošto su mu dvojica rođene braće trenirali u klubu. Ali niko od njih trojice nije uspio da se izbori za mjesto pod suncem u tada strašnom timu Rosonera. Obamejan je prodat Sent Etjenu za samo 1.200.000 evra, a sada može da se vrati kao najskuplji u klupskoj istoriji! I drugi najskuplji svih vremena u Italiji...

Ukoliko uspije da dovede Obamejana, Milan bi zaključio sjajan prelazni rok u kojem je već doveo nekoliko odličnih pojačanja.

Portal Analitika