Društvo

Najbolji recitatori na crnogorskom iz cijele Vojvodine posjetili Cetinje

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca organizovalo je nagradno putovanje u prijestonicu Cetinje za najuspješnije učesnike 1. Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku, koja je u decembru prošle godine održana u Crnogorskom kulturnom centru, uz učešće 13 škola iz 11 vojvođanskih mjesta.
Najbolji recitatori na crnogorskom iz cijele Vojvodine posjetili Cetinje
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik gradonačelnika Cetinja Momčilo Martinović je za nagrađene upriličio prijem u svečanoj sali prijestonice, a na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa njima su razgovarali dekan Adnan Čirgić i prodekan Aleksandar Radoman.

- Tokom boravka na Cetinju, gosti iz Vojvodine su prisustvovali otvaranju izložbe Narodnog muzeja Crne Gore „Tragom crnogorske pismenosti“, obišli znamenitosti grada, muzeje, Kraljevsko pozorište, Cetinjski manastir, Ivanova korita i Njegošev mauzolej na Lovćenu. Gošće Cetinja su bile recitatorke Jana Krivokapić, Maša Roganović, Mina Žugić, Tanja i Marta Čelebić i profesorica književnosti Lidija Miljanić. Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija“ se za uspješnu realizaciju posjete zahvaljuje Prijestonici Cetinju i nacionalnim i kulturnim pregaocima Srđi Martinoviću i Nenadu Stevoviću - navodi se u saopštenju ovog udruženja.

0807lovcenac1
Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
U U omrzlu Srbiju i njenu..
08.07.2017. 20:07

...pokrajinu Vojvodinu-oragizuju se takmičnja u poznavanju-učenju Crnogorskog jezika?! Čudna neka nacija-da u zemlji svojoj Crnoj Gori preće im je učenje podaničkog engleskog jezika u dječijim vrtićima-no učenje našeg autothonog Crnogorskog jezika ?! A,zato je jopet,kriva omrzla Sbija ..samo zato,što je bracka Crna Gora-postojbina LAKOMIH LISICA-trgovaca vjerom u nevjere-vjere drage otačastva svoga-najposlije i sebe same-zapisa Sveti Petar Cetnjiski u svojim "Poučenjima u stihovima"-prije više od DVA VIJEKA-1804 godine!!!

0
0