AMSCG: Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

Na putevima u Crnoj Gori ovog jutra se saobraća nesmetano. Iako su uslovi za vožnju povoljni, vozačima se savjetuje da voze oprezno i u skladu sa pravilima saobraćaja. Zbog visokih temperatura vozačima se preporučuje da izbjegavaju putovanje u najtoplijem dijelu dana, upozoravaju iz Auto moto saveza Crne Gore.
AMSCG: Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana
Portal AnalitikaIzvor

Na dionicama na kojima se izvode radovi, izmijenjen je režim vožnje, pa je neophodna dodatna pažnja.

Do 1. septembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na djelovima magistralnih puteva: M-2 Bioče - Kolašin - Mojkovac, M-2 Podgorica - Sotonići - Petrovac, M-2 i M-2.4 Graniči prelaz „Debeli brijeg“ - Herceg Novi -Kotor - Tivat - Budva - Bar - Granični prelaz „Sukobin“ i M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva. Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17 do 22 sata, ali ne na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Naredba se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od Granični prelaz „Debeli brijeg“ preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar - Boljare na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, doći će obustava saobraćaja za sve kategorije vozila ne dužih od 15 minuta terminima od 1 do 5 časova, od 10 do 12 časova i od 14 do 16 časova.

Do 30. decembra zbog izvođenja minerskih radova na dionici 1.4 auto puta Bar - Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče - Klopot doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od 10 do 12 časova i od 14 do 16 časova.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje - Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila su izuzev nedjeljom od 8 do 10 časova i od 14 do 16 časova.

Na regionalnom putu R-10 dionica Crkvice - Vrulja u toku su radovi zbog čega se saobraćaj obustavlja u terminima od 9 do 11 i od 13 do 15 sati.

Od 4. jula do 1. avgusta zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 dionica Ilino Brdo - Vilusi promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-2 dionica Rožaje - Špiljani u toku je sanacija klizišta besnik i sanacija kosine na lokalitetu zeleni zbog čega se saobraćaj obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Intenzitet saobraćaja je umjeren, tokom dana pojačan.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teže, a pet lakše povrede.

AMSCG

Portal Analitika