Finansije

Odbačena tužba, "švajcarci" da plate i milion eura sudskih troškova

Nakon četiri godine suđenja korisnika kredita u švajcarskim francima sa Hipo bankom, čiji je pravni nasljednik Adiko, sutkinja Osnovnog suda Milena Matović odbacila je njihovu tužbu.
Odbačena tužba, "švajcarci" da plate i milion eura sudskih troškova
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je potvrđeno iz advokatske kancelarije „Velimirović i partneri“, koja zastupa tužioce, uz komentar da je odluka bazirana na stavu da je suđenje postalo nepotrebno zbog donošenja Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima te da tužioci zbog toga nemaju pravni interes za vođenje postupka.

S obzirom na to da je tužbu podnijelo 267 tužilaca, sud je dosudio i milion eura za sudske troškove, koje će, ukoliko presuda postane pravosnažna, tužioci solidardno platiti i to po 3.751,3 eura. Po dodatnih 3.079,45 eura moraće da plate i kompaniji Heta koja je bila umješač u ovom postupku.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
g gallielo
10.09.2017. 19:55

bravo za komentar Mile K.....90% katastrofalnih odluka prvostepenih sudova jos uvijek ispravlja Vrhovni sud..to je neka utjeha..ali u 10% slucajeva Vrhovni sud nece da ispravlja, a to su primjeri kada Nejaki podnese tuzbu protiv Jakog..ili kada Jaki podnese tuzbu protiv Nejakog.Tada i ptice na grani unaprijed znaju ishod

0
0
M Marko
09.07.2017. 12:31

E dobrog su advokata imali..hahaha....

0
1
M Mila K
09.07.2017. 09:23

Treba stvarno detaljno procitati ovu presudu i vidjeti da je danasnje svjedocenje g-dina Drekalovica iz Kips-a u Vijestima o beskorisnosti sudske vlasti u Crnoj Gori u vezi pitanja ekonomskog razvoja skoro pa univerzalno dokazana. A ova presuda je primjetno neodrziva: kako sud osporava interes jedne od strana u sporu koristeci naknadni dogadjaj kao opravdanje. Ako pravnici o necemu drobe do nemila, a kako bi smanjili svoju odgovornost, to je pitanje retroaktivnosti. Sada je sutkinja tu retroaktivnost iskoristila da stane otvoreno na stranu banke i treceg lica. Na terenu banka je sve uradila da sto manje primjenjuje zakon. Sada to radi trece lice. Ali, sud se naravno ne bavi tim tekucim stvarima, vec nepismenim stavovima kojima okrece ledja i pravdi i pravu, a umanjuje argumente samo jedne strane u sporu. Bar se kroz ove slucajeve dokazalo koliko Crna Gora nikada nije bila niti ce ikada biti zemlja pravde i prava i stvarne drzavnicke nezavisnosti.

8
3
A Astro
08.07.2017. 17:41

...ovakva nam je svaka rabota...

4
0
@ @
08.07.2017. 11:43

BLAGO UDOM

6
0