Društvo

Vojvodić: Upisom u Beranama slijedili bismo odluke donešene iz socio-političkih razloga

Univerzitet Crne Gore nije raspisao konkurs za upis brucoša na Visoku medicinsku školu u Beranama, bez obzira na to što je Vlada u četvrtak donijela odluku da ih bude upisano 70.
Vojvodić: Upisom u Beranama slijedili bismo odluke donešene iz socio-političkih razloga
Portal AnalitikaIzvor

Ubrzo nakon što je juče objavljena informacija o konkursu stigla je reakcija Vlade, odakle su poručili rektorki Radmili Vojvodić i Upravnom odboru da Univerzitet Crne Gore nije nadležan da tumači i mijenja odluke Vlade u dijelu studijskih programa i broja studenata već da odluke sprovede.

Upravni odbor UCG, u kojem je i pet predstavnika Vlade, jednoglasno je podržao prijedlog rektorke da ne bude upisa u beransku medicinsku školu, jer, kako su saopštili, ne žele da se upuštaju u „kršenje zakonskih normi i preuzimanje odgovornosti za nevalidnu diplomu“, jer je ovaj studijski program akreditovan sa sjedištem u Podgorici, a ne u Beranama.

Rektorka Vojvodić je, međutim, u dopisu-prijedlogu koji je uputila Upravnom odboru napisala da bi slijeđenjem odluke motivisane „socio-političkim razlozima“ i upisom 70 studenata na studijski program Visoka medicinska škola u Beranama UCG prekršio zakonsku odrednicu da se studije organizuju na osnovu akreditovanog programa.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika