Turizam

MORT: Legalizacija objekata van plana za tri godine

Rok za početak legalizacije objekata koji su sagrađeni bez dozvole pomjeren je za 31. decembar zato što na tender za izradu kosih orto-foto snimaka, koji je Vlada raspisala u martu, nije stigla nijedna ispravna ponuda, kazali iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.
MORT: Legalizacija objekata van plana za tri godine
Portal AnalitikaIzvor

U ovom resoru kažu da ne očekuju novo pomjeranje roka.

Ovo je treći rok za legalizaciju - prvi je bio u martu, drugi je pomijenen za avgust, pa sada za decembar.

- Uspostavljanje nove politike u oblasti uređenja prostora i izgradnje objekata kroz zakona o planiranju i izgradnji, čija je izrada u toku, jedan je od razloga. Ovaj zakon preuzima odredbe koje uređuju postupak, uslove i način legalizacije - pojašnjavaju iz Ministarstva iz kojeg su ranije saopštavali da će legalizacija državi donijeti više stotina miliona eura.

- Legalizacija objekata koji nijesu uklopljeni u planske dokumente ne može odmah otpočeti, jer je potrebno da budu prepoznati planom generalne regulacije Crne Gore, čija izrada je zakonom oročena na period od tri godine od dana stupanja na snagu zakona. Ovi postupci će se prekinuti do stupanja na snagu odluke o donošenju plana generalne regulacije Crne Gore – objasnili su iz Ministarstva.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika