Politika

Orav: Hoćemo konkretne rezultate u vladavini prava

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav ocijenio je za Pobjedu da inicijativa o zajedničkoj eknomskoj oblasti u regionu može pomoći našoj zemlji na njenom putu ka članstvu u EU i ni na koji način nije alternativa tome.
Orav: Hoćemo konkretne rezultate u vladavini prava
Portal AnalitikaIzvor

Orav je, u susret Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu, naveo da će veća ekonomska integracija region učiniti atraktivnijim i konkurentnijim.

On je ocijenio da se pozitivni trend u procesu evropskih integracija Crne Gore nastavlja, podsjećajući da je do sada otvoreno 28 poglavlja i privremeno zatvoreno tri.

- Napredak u pristupnim pregovorima zavisi od Crne Gore i napretka ostvarenog na planu usklađivanja sa pravnom tekovinom EU. Posebna pažnja je potrebna u pravcu osiguravanja konkretnih i održivih rezultata u okviru priprema za članstvo u EU, naročito u oblasti vladavine prava, koja će nastaviti da određuje sveukupni tempo pregovora. Opipljivi napredak u ovoj oblasti i ostalim oblastima koje mi nazivamo temeljnim pitanjima će biti ključni za kretanje naprijed ka članstvu u EU - naveo je on.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

 

Portal Analitika