Ostalo

Jokiću uručena ''Zlatna zvijezda crnogorskog sporta'' na svečanosti Crnogorskog olimpijskog komiteta!

Vaterpolista Predrag Jokić prvi je nosilac Zlatne zvijezde crnogorskog sporta, prestižnog priznanja Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).
Jokiću uručena ''Zlatna zvijezda crnogorskog sporta'' na svečanosti Crnogorskog olimpijskog komiteta!
Portal AnalitikaIzvor

Jokiću je priznanje uručeno na prigodnoj svečanosti, povodom deset godina prijema COK-a u Međunarodni olimpijski komitet.

"Hvala COK, saigračima i trenerima, svojoj familiji. Bez njih ne bi bilo ni priznanja. Čestitke COK na jubileju, uz želju da svaka naredna godina bude još bolja. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati olimpijskoj medalji u Tokiju", kazao je Jokić.

Jokić je u karijeri četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama, a u Atini 2004. godine u reprezentaciji Srbije i Crne Gore osvojio je srebrnu medalju.

Crnogorsku reprezentaciju predvodio je u Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru. Ima još šest medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava.

U kapici sa crnogorskim grbom osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi, dvije srebrne evropske medalje u Ajndhovenu 2012. i Beogradu 2016. i svjetsko srebro u Barseloni 2013. godine.

jokic070717

Predsjednik COK, Dušan Simonović kazao je da su crnogorski sportisti tokom prve decenije učestvovali na više od 20 takmičenja koje organizuje ili podržava MOK, odnosno EOK.

"Taj period mogu karakterisati kao veoma uspješan, s obzirom na činjenicu dasu na svim međunarodnim takmičenjima naši sportisti dokazali kvalitet i ostvarili dobre rezultate", rekao je Simonović na svečanosti.

On je kazao da pređeni nije bio nimalo lak.

"Uz podršku Vlade Crne Gore MOK, odnosno Olimpijske solidarnosti i EOK-a, naših dugogodišnjih partnera i sonzora, uspjeli smo da ostvarimo sve što smo planirali", kazao je Simonović.

COK je u znak zahvalnosti i poštovanja za doprinos realizovanim aktivnostima pripremio priznanje doskorašnjem premijeru Milu Đukanoviću.

cok10godina22

Priznanje Olimpijska nada pripalo je atletičarki Kristini Rakočević. Đukanović i Rakočević zbog obaveza nijesu prisustvovali svečanosti i biće im uručeno naknadno.

Goste su pozdravili predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančič i direktor olimpijske solidarnosti, koji je u MOK zadužen za saradnju sa nacionalnim olimpijskim komitetom Pere Miro, dok se video porukom prisutnima na Imanju knjaz obratio predsjednik MOK, Tomas Bah.

"Možete da budete ponosni na sve što ste uradili u proteklih deset godina i da sa optimizmom gledate na ono što vas očekuje u budućnosti“, kazao je Bah.

Gosti na svečanosti bili su i predsjednici nacionalnih komiteta 12 evropskih država, čelnici crnogorskih sportskih insitucija, sportisti, članovi diplomatskog kora.

cok10godina
Portal Analitika