Politika

Milićevi oponenti: Jonica i družina usvajaju nestatutarne odluke

Snežana Jonica i družina se uveliko pripremaju za “vanredni Kongres SNP-a”, održavajući sjednice opštinskih odbora po Crnoj Gori, koje su gotovo uvijek bez kvoruma i na kojima usvajaju nestatutarne odluke, saopšteno je iz dijela Glavnog odbora SNP-a koji čine oponenti bivšeg predsjednika partije Srđana Milića.
Milićevi oponenti: Jonica i družina usvajaju nestatutarne odluke
Portal AnalitikaIzvor

"Nakon toga ide štancovanje Saopštenja za javnost sa netačnim podacima i neistinitim informacijama, pokušavajući, valjda, na taj način da pokažu snagu i moć, koje u stvari nemaju. U Danilovgradu je održana sjednica opštinskog odbora SNP kojom je predsjedavao jedan od Joničinih ljubimaca, glavni administrator Vladine firme, Spasoje Kovačević, pa je veoma upitno da li je bilo kvoruma i da li su zaključci pravilno zapisani. Možda bi činjenica da uz saopštenje nije išla fotografija, već je objavljena samo na zvaničnoj FB stranici SNP, mogla biti dokaz da kvoruma nije bilo. Na slici je tek dvadesetak ljudi a danilovgradski odbor broji 53 člana. Pošto je Kovačević sklon manipulacijama, ne čudi što u saopštenju stoji da postoje neki koji se protive zakazivanju vanrednog kongresa SNP. Jedini koji se plaše fer i poštenog Kogresa su upravo on i njegovi drugari iz Joničine družine, navode u saopštenju.

Kako navode, oni već godinu traže da Milić podnese ostavku i zakaže Kongres, ali, kako dodaju, oni su se protivili i "kada je bilo jasno da je to neminovnost, odlučili su da na nestatutaran način fingiraju zakazivanje nečega što se ni po jednom kriterijumu ne može nazvati kongresom bilo koje političke partije, a ponajmanje SNP CG".

"Istom pričom se bave i u saopštenju kotorskog odbora SNP na čelu sad dr Baćom Ivanovićem koji je, iako čovjek u godinama, sebi dozvolio da bude glasnogovornik svoje mentorice Snežane Jonice, pa njihovo prozivanje nekoga da povede računa o vaspitanju, mnoge ostavlja bez teksta. U saopštenju kotorskog odbora SNP, dr Baćo tj. mentorica Jonica, se ostrvila na poslanika Aleksandra Damjanovića, ali razlog za to se zna. Doktor Ivanović je odlučio da po stare dane glumi političara pa je na sve načine pokušavao da nešto iskombinuje, ne bi li preuzeo kontrolu nad Lukom Kotor. Međutim, pojavio se problem zbog toga što je te marifetluke prozreo upravo Aleksandar Damjanović sa svojim kolegama iz Glavnog odbora te je taj projekat zaustavljen. A on bi, svakako, mnogo koštao SNP ali bi Joničinoj družini obezbijedio ličnu korist a doktoru Baću lagodnu starost, i zbog toga je vrlo iznerviran. Zato saopštenje SNP Kotor obiluje uvredama na račun Damjanovića i članova Glavnog odbora i pokazuje njihovu nervozu, jer im ne ide sve kako su osmislili.

Podsjetićemo da su isti dr Baćo, i oni u ime kojih vrijeđa i govori neistine, tog istog “poslanika Prve banke” glasali više puta za poslanika i Predsjednika Kluba poslanika, a da su i dr Baću i članovima “firme” oči bile pune suza kada je Aleksandar Damjanović odbio da im ispuni želju i postane ministar finansija u Vladi DPS-a u koju ga je ta družina gurala svim silama, da bi se iza njegovih leđa “talili” sa DPS-om", kažu u saopštenju.

Tu namjeru, dodaju, i sada imaju.

"Jer su skovali plan da ukoliko uzurpiraju časno ime SNP i održe tzv. Kongres, odmah nakon istoga izazovu krizu vlasti u Kotoru i nove izbore, kako bi konačno skinuli maske i formirali vlast sa onima sa kojima to već dugo žele, upravo sa kotorskim DPS-om.

 Tačno je da smo tražili da Milić podnese ostavku i valjda je podnio, mada to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Ali oni su odlučili da se sa njim prikrivaju i da ga zadrže bar do kongresa, kako bi preko njega lakše postavili Baćovu učiteljicu. Samo da podsjetimo da je koaliciju Ključ dogovarao i postavljao uslove kojima je zaključena upravo Milić a na sastanke sa partnerima vodio Danijelu Pavićević. Takođe je Milić tražio ultimativno da se ta Koalicija sklopi a Snežana Jonica podnijela zbog toga ostavku na sve funkcije od momenta kad se koalicija verifikuje.

I na kraju, doktore, ne može biti da su 53 člana Glavnog odbora koji su svojeručnim potpisom tražili održavanje sjednice Glavnog odbora i zakazivanje fer i poštenog Kongresa “malobrojni”. To je za svakog odgovornog i dobronamjernog respektabilan broj koji obavezuje". zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika