Svijet

Tramp pitao Putina o navodnom miješanju u američke izbore

Predsjednik SAD Donald Tramp pitao je ruskog predsjednika Vladimira Putina o navodnom miješanju Moskve u američke predsjedničke izbore, rekao je državni sekretar SAD Reks Tilerson.
Tramp pitao Putina o navodnom miješanju u američke izbore
Portal AnalitikaIzvor

Tilerson je rekao da je Tramp svoj prvi sastanak s Putinom počeo pitanjem o navodnom ruskom miješanju, što je predsjednik Rusije negirao, prenio je Asošijetid pres.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Tramp prihvatio Putinovo uvjeravanje da se Rusija nije miješala u američke izbore.

Tramp je postavio pitanje ruskog miješanja u izbore, pošto su to tražili poslanici obe američke partije.

Tilerson je rekao da su se Putin i Tramp saglasili da je pitanje izbora prepreka u odnosima dvije zemlje.

Sastanak je trajao dva sata i 16 minuta, mada je bilo predviđeno da traje do 40 minuta.

Tilerson, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da rasprava o izborima bila "robusna i dugačka". On je dodao da su se predsjednici dogovorili da nastave razgovor o toj temi.

Razgovori o Ukrajini, Siriji...

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je s predsjednikom SAD Donaldom Trampom razgovarao o ukrajinskoj i sirijskoj krizi, borbi protiv terorizma i sajber kriminala, kao i o nekim bilateralnim pitanjima.

"Imao sam poduži razgovor s američkim predsjednikom. Nakupilo se dosta pitanja, uključujući Ukrajinu, Siriju, druge teme i neka bilateralna pitanja. Diskutovali smo i o borbi protiv terorizma i o bezbjednosti na internetu", rekao je Putin na samitu G-20 u Hamburgu, a prenosi Tas.

Putin je to izjavio na početku sastanka s japanskim premijerom Šinzom Abeom i izvinio mu se što ga je čekao oko sat vremena pošto je sastanak predsjednika SAD i Rusije trajao znatno duže od planiranog.

"I ja i on (Tramp) vam dugujemo izvinjenje", rekao je Putin Abeu.

Izvor: N1

Foto: Mikhail Klimentyev, Kremlin Pool Photo via A

Portal Analitika