Abiznis

Euromoney: Erste najbolja banka u Crnoj Gori

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) dobitnica je prestižnog priznanja „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2017, koje dodjeljuje Euromoney, jedan od vodećih svjetskih finansijskih magazina u okviru svojih godišnjih Nagrada za izvrsnost (Awards for Excellence).
Euromoney: Erste najbolja banka u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

"Nagrada je velika čast i potvrda da poslovanje razvijamo u dobrom pravcu. Naš cilj je da nastavimo da otvaramo nove mogućnosti za klijente i da stvaramo dugoročne vezesa zajednicom u kojoj poslujemo",rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke, kojem je nagrada uručena sinoć na ceremoniji u Londonu.

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) je nagrađena priznanjem “Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” za 2017. godinuzbog kvalitetnog pozicioniranja koje joj omogućava da iskoristi prilike za rast i da predvodi talas digitalne revolucije u regionu.Grupa je, osim u Crnoj Gori, osvojila priznanja Najbolja banka za 2017 i u Austriji i Češkoj Republici, dok je rumunska podružnica Grupe,Banca Comerciala Romana (BCR), proglašena “Najboljom bankom u transformaciji u centralnoj i istočnoj Evropi“.

“Počastvovani smo ovim prestižnim priznanjima koja potvrđuju da smo pouzdan partner našim klijentima i odgovoran subjekt koji doprinosi napretku u centralnoj i istočnoj Evropi. Istorijski smo se pozicionirali kao banka za srednju klasu i mala i srednja preduzeća. Nastavićemo da dajemo impuls prosperitetu u regionu i podržavamo inovacije.Naša digitalna platforma George biće prva prekogranična digitalna platforma u centralnoj i istočnoj Evropi i jedna od prvih u Evropi uopšte“, rekao je Peter Bosek, izvršni direktor za poslovanje sa stanovništvom u Erste Group Bank povodom Euromoney nagrada.

Nagrada Euromoney se dodjeljuje bankama iz oko 100 zemalja širom svijeta. Žiri sastavljen od novinara analizira kvantitativne pokazatelje, a u obzir se uzimaju i nivo usluge koje banke pružaju klijentima, ekspertiza i inovativnost.

Najbolja banka i u Austriji i Češkoj Republici

Erste Grupa je dobila priznanja i na nekim od svojih ključnih tržišta. Erste banka Austrija je proglašena “Najboljom bankom u Austriji”, kao lider u kreditiranju stanovništva i banka koja je uspješno uvela novi koncept uređenja filijala koristeći tehnologiju da unaprijedi savjetničke usluge. Ceskasporitelna (Česka sporitelna) osvojila jeEuromoney nagradu za izvrsnost peti put u posljednjih devet godina kao najbolja banka u Češkoj Republici. Ove godine priznanje je dodijeljeno zbog proaktivnijeg pristupa u pružanju usluga klijentima. Erste banka je dobila priznanje “Najbolja banka u Crnoj Gori”, zahvaljujući ostvarenom rastu i profitabilnosti.

BCR: Najbolja transformacija u centralnoj i istočnoj Evropi

Rumunska Banca Comerciala Romana (BCR) proglašena je "Najboljom transformacijom banke u centralnoj i istočnoj Evropi" zahvaljujući kvalitetu upravljanja. Banka je uspješno sprovela “čišćenje” portfolija, znatno unaprijedila profitabilnost i ostvarila stabilan rast. BCR je vodeća banka u Rumuniji prema aktivi, a uslužuje preko 2,9 miliona klijenata. Vodeća je u Rumuniji prema tržišnom učešću u ukupnim kreditima i ukupnim depozitima.

Erste Bank Group ima 47.100 zaposlenih koji uslužuju preko 16,2 miliona klijenata u Austriji, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, SlovačkojiSrbiji;Erste Grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2009. godine posredstvom svoje podružnice Erste&Steiermärkische Bank d.d.koja je vlasnik 100% akcija Erste Bank AD Podgorica. Ukupni krediti Grupe klijentima u regionu porasli su na 133 milijarde EUR na dan 31.mart 2017. Kao jedan od vodećih pružalaca finansijskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi, Erste banka nastoji da ojača inkluziju rasta u regionu. Nedavno lansiran program socijalnog bankarstva Erste Grupe namijenjen je grupama koje su tradicionalno uglavnom van interesovanja banaka: pojedincima sa niskim prihodima, preduzetnicima početnicima i društvenim organizacijama. Program im nudi pristup osnovnim finansijskim proizvodima po fer uslovima i zdrave savjetodavne usluge.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.