Fudbal

Mesi neće u zatvor: Platio ogromnu kaznu... koju zaradi za tri dana

Lionel Mesi i njegov otac Horhe u Španiji su osuđeni za utaju 4,1 milion eura poreza, nakon što su od 2007. do 2009. zaradu sakrivali na ofšor računima u Urugvaju i Belizeu.
Mesi neće u zatvor: Platio ogromnu kaznu... koju zaradi za tri dana
Portal AnalitikaIzvor

Mesi junior osuđen je na 21 mjesec zatvora, ali španski zakon za dotad neosuđivane predviđa poštedu od zatvora, ako im je dosuđena kazna kraća od dvije godine.

U tom slučaju ostaju na uslovnoj. Osim ako plate viši iznos kazne, tada im se prijetnja zatvorom ukida. Leo Mesi je napravio upravo to, platio je 250 hiljada eura, dok je Horhe olakšan za 180 hiljada eura. 

S obzirom na to da je Barselona objavila da Mesi potpisuje novi ugovor po kojem neđeljno zarađuje 600 hiljada eura, znači da iznos naznačen navedenom visokom kaznom zaradi za tri dana.

Index.hr

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.