Abiznis

Darmanović - Al Romaiti: Nivo ekonomskih odnosa dvije države u kontinuiranom usponu

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaitija, novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori.
Darmanović - Al Romaiti: Nivo ekonomskih odnosa dvije države u kontinuiranom usponu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je ukazao na značaj koji Crna Gora pridaje razvoju prijateljskih i bliskih odnosa s UAE i izrazio zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

U tom kontekstu je kazao da je nedavna posjeta crnogorskog predsjednika UAE, kao i predstojeća posjeta Abdulaha Bin Zajeda, ministra vanjskih poslova UAE Crnoj Gori najbolja potvrda odličnih političkih odnosa dvije države.

Šef crnogorske diplomatije je ukazao i na nivo ekonomskih odnosa koji je u kontinuiranom usponu uz ocjenu da je UAE jedan od najznačajnijih stranih investitora u Crnoj Gori čije prisustvo je, prije svega, osjetno u sektoru turizma i infrastrukture.

Ambasador Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim odnosima dvije države i kazao da će posvećeno raditi na daljem unaprjeđenju sveukupnih prijateljskih odnosa, kroz još veće prisustvo investitora i turista iz UAE koji su prepoznali Crnu Goru kao atraktivnu investiciono-turističku destinaciju.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja o predstojećoj posjeti ministra vanjskih poslova UAE Crnoj Gori.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.