Abiznis

Darmanović - Al Romaiti: Nivo ekonomskih odnosa dvije države u kontinuiranom usponu

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaitija, novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori.
Darmanović - Al Romaiti: Nivo ekonomskih odnosa dvije države u kontinuiranom usponu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je ukazao na značaj koji Crna Gora pridaje razvoju prijateljskih i bliskih odnosa s UAE i izrazio zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

U tom kontekstu je kazao da je nedavna posjeta crnogorskog predsjednika UAE, kao i predstojeća posjeta Abdulaha Bin Zajeda, ministra vanjskih poslova UAE Crnoj Gori najbolja potvrda odličnih političkih odnosa dvije države.

Šef crnogorske diplomatije je ukazao i na nivo ekonomskih odnosa koji je u kontinuiranom usponu uz ocjenu da je UAE jedan od najznačajnijih stranih investitora u Crnoj Gori čije prisustvo je, prije svega, osjetno u sektoru turizma i infrastrukture.

Ambasador Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim odnosima dvije države i kazao da će posvećeno raditi na daljem unaprjeđenju sveukupnih prijateljskih odnosa, kroz još veće prisustvo investitora i turista iz UAE koji su prepoznali Crnu Goru kao atraktivnu investiciono-turističku destinaciju.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja o predstojećoj posjeti ministra vanjskih poslova UAE Crnoj Gori.

Portal Analitika