Politika

DPS: ''Zdravo Berane'' u završnoj fazi raspadanja

Da je aktuelna beranska vlast, Koalicija „Zdravo Berane“, u potpunom raspadanju i nefunkcionisanju iz dana u dan se sve više potvrđuje. Dokazuje to i nedavna posjeta delegacije naše opštine gradu pobratimu Dudelanžu, u Luksemburgu, povodom 110-te godišnjice njegovog postojanja - poručuju iz OO Demokratske partije socijalista Berane.
DPS: ''Zdravo Berane'' u završnoj fazi raspadanja
Portal AnalitikaIzvor

''Ovog puta je na čudan (nama jasan!) način zaobiđen višestranački skupštinski odbor za međunarodnu i međuopštinsku saradnju, čime je, vidno je, samo konstatovano da Skupština ne funkcioniše. Podsjećanja radi, naša opština se pobratimila sa Dudelanžom u vrijeme kada je Demokratska partija socijalista, i na njen prijedlog, vršila vlast, a tada su, upravo, ovi koji sada glume da vrše opštinsku vlast bili protiv takve inicijative, a bilo je i njihovog odupiranja da jedna ulica u Beranama ponese ime ovog grada pobratima!'', navodi se u saopštenju.

Kako smatraju ova ''nezdrava'' koalicija pokšuava bez uspjeha da predstavi ''kao da je u beranskoj vlasti i Skupštini redovno stanje''.

''U nemogućnosti da se dogovore unutar svoje (ne)zdrave koalicije, kao i zbog nefunkcionisanja Skupštine, ova delegacija je, kako se i vidi iz opštinskog saopštenja, pokušala da se predstavi kao da je u beranskoj vlasti i Skupštini redovno stanje, te da i sa ovog „putovanja“ donese „veliku korist“ Beranama! Naravno, kao i do sada, i ovog puta neuspješno. Razumijemo da im unutarpartijske borbe i prevrati uzimaju mnogo energije (malo su je i imali) i vremena, pa im šetnje po inostranstvu i devizne dnevnice, očigledno, dođu kao mala relaksacija, a sve o trošku naših građana i iz sredstava neusvojenog opštinskog budžeta. Zbog toga ovoj delegaciji, znamo, nijesu na ovom „izletu“ bili poželjni neki svjedoci iz nadležnog višestranačkog Odbora, a nagomilani problemi u Opštini i gradu, očigledno, to i pokazuju, nijesu njihova briga'', ističe se u saopštenju.

Kako u OO DPS Berane smatraju, nemogućnost donošenja odluka u interesu građana je prava slika ''beranskih vlastodržaca''.

''Nemogućnost, zbog raspada „nezdrave“ Koalicije, da zasijeda Skupština i donosi odluke u interesu građana, prava je slika beranskih vlastodržaca, te njihove šetnje i protokolarni izleti predstavljaju samo zadovoljavanje sopstvenih interesa. Prijevremeni lokalni izbori su jedini lijek za ovo stanje u koje je Berane dovela ova nesposobna, neodgovorna Koalicija, koja je ovih dana u završnoj fazi raspadanja! Vrijeme je, zbog interesa grada, da odšetaju u političku prošlost'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika