Politika

GO SNP: Milić i Pavićević prekršili Statut partije

Predsjednik SNP u ostavci Srđan Milić i potpredsjednica Danijela Pavićević, ignorisali su predlog 53 člana Glavnog odbora da sazovu sjednicu na kojoj bi se nakon neophodne rasprave postigao toliko potreban dogovor o obezbjeđivanju jedinstvenog i cjelovitog funkcionisanja Socijalističke narodne partije Crne Gore. Tako su ponovo na najbrutalniji način prekršili Statut partije, navodi se u saopštenju GO SNP-a.
GO SNP: Milić i Pavićević prekršili Statut partije
Portal AnalitikaIzvor

- Predložili smo da se dijalogom  omogući funkcionisanje i donošenje odluka Glavnog odbora u skladu sa Statutom SNP-a i na taj način dođe do dogovora o zajedničkom organizovanju vanrednog Osmog kongresa SNP-a.

Takođe, tražili smo da se na temelju jasnih, realnih i svima prihvatljivih kriterijuma za izbor predstavnika na Kongresu,  donesu neophodne odluke s tim u vezi.

Imajući u vidu takav bahati odnos predsjednika u stavci Srđana Milića i potpredsjednice Danijele  Pavićević, 53 člana Glavnog odbora, što je više od jedne trećine ukupnog broja članova GO, u skladu sa članom 52 stav 7 Statuta SNP Crne Gore, odredili su da sjednicu Glavnog odbora sazove član GO Rade Kljajić.

On je to danas i učinio. Sazvao je sjednicu Glavnog odbora za nedjelju 9. jul 2017. Godine, sa početkom u 13 časova, u sjedištu SNP-a u Podgorici.

Na sjednici bi trebalo otvoriti ozbiljan dijalog i učiniti sve da se obezbijedi jedinstvo i spasi Partija koju smo stvarali zajedno sa narodom.

Nadamo se da ozbiljni i odgovorni ljudi to mogu da urade. To je naša obaveza prema dostojanstvenom članstvu, simpatizerima i građanima Crne Gore koji su ponosito čuvali i nosili časnu ideju Socijalističke narodne partije svih ovih godina! - navode iz GO SNP-a.

Portal Analitika