Crna hronika

Maloljetni Podgoričani uhapšeni zbog 30 teških krađa

Dva maloljetna lica su uhapšena zbog sumnje da su počinila 30 krivičnih djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.
Maloljetni Podgoričani uhapšeni zbog 30 teških krađa
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imnovinskih delikata počinjenih na području Podgorice, lišili slobode dva maloljetna lica zbog sumnje da su počiniila 30 krivičnih djela teška krađa.

Naime, službenici CB Podgorica su lišili slobode A.E. (15) i R.B. (15), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 30 krivičnih djela teška krađa. Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili na način što su u periodu od maja ove godine do 06.07.2017 godine na području Podgorice upotrebom podesnih sredstava i fizičke snage obijali vozila i iz unutrašnjosti vozila otuđivali novac, mobilne telefone, fotoaparate i naočari za sunce. Ova lica su, kako se sumnja ukupno otuđila 3.700 eura, pet mobilnih telefona, četiri para naočara za sunce i tri fotoaparata", navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su pronašli dio otuđenih stvari koje će biti vraćene vlasnicima, dok za ostalim otuđenim stvarima traga.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.A. i R.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu pijavu zbog osnovane sumnje da su počinili 30 krivičnih djela teška krađa.

Portal Analitika