Društvo

Slučaj Medin izazov za državu

Sjutra je godina dana od nestanka Petrovčanina Nemanje Medina. Istražitelji još nijesu uspjeli da razriješe slučaj. Revoltirana porodica organizovala je jutros protestnu šetnju u centru Podgorice.
Slučaj Medin izazov za državu
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju porodica navodi da "očigledne manjkavosti, nelogičnosti i nestručnosti prilikom sakupljanja dokaza jasno ukazuju da ima neko ili nešto što je jače od napora na putu ka istini".

Do sada je poznato da se Baranin Vladimir Ulama i Podgoričanin Darko Mijović sumnjiče za ubistvo i otmicu Petrovčanina. Pronađen je zapaljen Medinov automobil pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Advokat porodice Medin, Andrijana Razić, kaže da Medini smatraju da su u ovom slučaju institucije u potpunosti zakazale i da su u startu napravljeni propusti.

protestmedin1

"Ovo jeste jedan vrlo specifičan slučaj, i svakako predstavlja izazov za sve državne organe, kao i za pravosuđe. To ne može biti opravdanje za ovako loše rezultate u ovom slučaju", rekla je Razić.

Ona je istakla da je porodici najbitnije odgovor na pitanje šta se desilo sa Nemanjom i gdje se on nalazi.

"Evidentno je da se na tom planu par mjesec ništa ne dešava, ne vidim da su neke jedinice angažovane na traganju za Nemanjom", rekla je Razić.

RTCG

Portal Analitika