Društvo

U Tivtu održane City Games: Poznata prva dva crnogorska finalista

City Games su juče gostovale u Tivtu, gdje je održan prvi crnogorski 'challenger' ovih popularnih ljetnih igara. Pred rivom punom gledalaca takmičilo se šest sjajnih timova s ciljem da se plasiraju u veliko crnogorsko finale, koje će se održati u Herceg Novom 27. jula.
U Tivtu održane City Games: Poznata prva dva crnogorska finalista
Portal AnalitikaIzvor

U navijanju za svoje favorite okupljeni gledaoci su mogli da biraju između pet ekipa iz Tivta: Galioti, Šotokuci, Sportikus, Porto Montenegro i Savjet za sport. Kao šesta ekipa na susretu su gostovali Casa Igalo iz Herceg Novog, još uvijek važeći nacionalni, ali i međunarodni City Games prvaci.

"Nismo došli u najjačoj postavi večeras, došli smo se prije svega zabaviti i odigrati ove igre. Ne znamo kako će biti u finalu, ali naravno da ćemo igrati da pobijedimo. To žele i svi ostali, zar ne?", izjavio je kapiten ekipe Casa Igalo, koja je veče završila kao drugoplasirana.

77city-games-tivat-06072017-foto-jan-mastrovic-2

Ekipe su odigrale šest igara: leteći vaterpolo, pršut, spašavanje turistkinje, alku, utrku magaraca i potezanje konopa. Izvanrednu uigranost pokazali su Galioti, pobjednici večeri s osvojenih 53 bodova. Na tome ne misle stati:

"Krenuli smo prema finalu na najbolji mogući način, a daćemo sve od sebe i tamo, da onda ponovo uđemo i u međunarodni dio takmičenja."

Šotokuci, tim koji svake godine uzima drugo ime jer žele istaći ljepotu jezika kroz stare riječi, odigrali su dovoljno dobro za treće mjesto i 36 bodova, s kojima idu u svoje prvo nacionalno finale.

"Zadovoljni smo svojim nastupom večeras, kad bi i u finalu bili treći, to bi nama bilo savršeno."

Igre u Tivtu organizovane su u saradnji kompanije Adria events i Opštine Tivat - Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Pobjednik finala u Herceg Novom predstavljaće Crnu Goru na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem augusta i takmičiti se s timovima 11 drugih zemalja.

City Games karavan nakon ovog crnogorskog otvaranja u Tivtu putuje za Čačak, u kojem 8. jula otvara i srbijanski dio turneje. Idući susret u Crnoj Gori zakazan je u Kotoru 22. jula.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu http://www.city-games.com

 

Portal Analitika