Fudbal

Konte ide ako mu što prije ne kupe šestoricu za 300.000.000 eura

Antonio Konte opet hoće da ide iz Čelsija! Malo, malo pa ostrvski mediji pišu da Italijan želi da pobjegne sa Stamford Bridža.
Konte ide ako mu što prije ne kupe šestoricu za 300.000.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Najnovija razlog tenzija u Čelsiju je rasplet oko Romelua Lukakua. Belgijanac je bio već viđen kao povratnik na Stamford Bridžu, ali ga je Murinjo ukrao ispred nosa Plavcima. Čelsi je kao u slučaju Stonsa prošle godine i još nekih meta ostao bez velikog pojačanja...

Sada Konte opet prijeti odlaskom. Iako je napravio pravo malo čudo sa Plavcima prethodne sezone, uprava mu ne daje zaluženu podršku. Gvardiola je kupio Edersona i Bernarda Silvu, Venger je doveo Lakazeta i Kolašinca, Liverpul Salaha, Junajted Lindelefa i Lukakua... Samo Čelsi nije nikoga kupio! Iako je Konte odavno predao listu želja i saopštio koja su mu pojačanja potrebna.

Sada je izvisio za jedno od željenih pojačanja. Po svim prilikama je izvisio i za kapitalca u odbrani jer Čelsi dovodi Ridigera umjesto Van Dajka ili Bonućija koji su bili Konteove najveće želje. Čeka se Bakajoko u veznom redu, ali i to se sada komplikuje ako Matić ne bude prodat Murinju o čemu se šuška poslije raspleta sa Lukakuom.

Konte pored najavljenih dolazaka Ridigera i Bakajoka insistira na makar još četiri pojačanja. Dva na bekovskim pozicijama i dva u napadu s obzirom da odlazi Dijego Kosta. Čelsijev strateg insitira na dovođenju Aleks Sandra iz Juventusa i Danila iz Reala. Ali, njih dvojica koštaju zajedno 100.000.000 eura. Što se tiče dva pojačanja u napadu, traži se zamjenik Dijega Koste i neko ko će ulaziti sa klupe. Poslije nedolaska Lukakua, sada ostaju Morata i Beloti kao jedini izbori. Konte bi radije zemljaka iz Torina čija klauzula je 100.000.000 eura, a Realov napadač je plan B.

Za ulogu džokera sa klupe, prva želja je Fernando Ljorente iz Svonija kojeg je Konte tražio i zimus, a pominje se i Čičarito Ernandez.

Podsjetimo, Ridiger će biti plaćen 35.000.000, Bakajoko oko 40.000.000 eura. Bekovi koštaju 100.000.000 eura, Beloti isto toliko, a Ljorente bi koštao oko 25.000.000 eura. To je ukupno 300.000.000 eura da bi se ispunile sve Konteove želje.

Mozzartsport.com

Portal Analitika