Abiznis

Comp Comerc najkompanija, Ranko Jovović najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope

Veliko priznanje stiže u Nikšić, na adresu Comp Comerc-a. Osnivač i izvršni direktor te nikšićke kompanije, Ranko Jovović, dobitnik je najvišeg priznanja „Najmenadžer“, dok je firma Comp Comerc doo proglašena „Najkompanijom“ od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.
Comp Comerc najkompanija, Ranko Jovović najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Žiri sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz šireg regiona, donio je odluku da se prestižno priznanje „Najmenadžer 2017“, u tradicionalnoj manifestaciji Izbor menadžera godine jugoistočne i srednje Evrope dodijeli upravo Jovoiću za izuzetna poslovna dostignuća, za vrhunski kvalitet, meteorski rast, razvoj i ukupne rezultate koje je napravio vodeći Comp Comerc, i ostale firme koje posluju u njenom okrilju.

„Ovo je nagrada za Crnu Goru i Nikšić, jer zahvaljujući poslovnom ambijentu u Crnoj Gori stvaramo uspjehe i dobijamo nagrade“, kratko je za portal Onogošt Jovović prokomentarisao ovo prestižno priznanje.

Kompanija je formirana 1989. godine u Nikšiću. Od 2000. godine bilježi proširenje djelatnosti i sve bolje poslovne rezultate.

„Pomažemo sve društveno značajne projekte. Pred novim izazovima u vremenu koje dolazi, Crna Gora ima izvanredne prirodne potencijale i, ako ih bude znalački koristila – imaćemo nove i velike razvojne korake“, kazao je on za časopis Euromanager.

„U samom početku, djelatnost firme je bila prodaja računarske opreme, izrada softvera, programiranje, pa odatle i sam naziv – Comp Comerc. Počeci nisu bili nimalo laki, ali smo svih ovih godina, u većoj ili manjoj mjeri, uvijek išli uzlaznom putanjom. Stekli smo tako zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, te proizvodnje. Izrasli smo u ozbiljnu i respektabilnu kompaniju sa velikim potencijalom“, istakao je on.

Kompanije u sastavu COMP COMERC grupe su:

NTC d.o.o. Nikšić – trgovina

Sl MONTENEGRO d.o.o. Nikšić – trgovina

NTC LOGISTIC d.o.o. Nikšić – transport i skladištenje

VUČJE d.o.o. Nikšić – turizam i proizvodnja peleta

LIGHTHOUSE OF MONTENEGRO d.o.o. Herceg Novi – turizam

COMP COMERC d.o.o. Nikšić – turizam

ONOGOŠT SCHOOL Nikšić – obrazovanje

MMK STANDARD a.d. Nikšić – ketering

Nagrade „Najmenadžer & Najkompanija“ dodjeljuju se istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu (kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjena novih savremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta, jačanje ukupne konkurentne sposobnosti).  (Onogošt)

Portal Analitika