Fudbal

Najveće pojačanje na korak od dresa Stare dame

Evo ga i Juventus! Ponuda za najveće pojačanje je i zvanično predstavljena! Juventus je započeo pregovore sa Fiorentinom oko kupovine Federika Bernadeskija.
Najveće pojačanje na korak od dresa Stare dame
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je mladi napadač saopštio rukovodstvu Fiorentine da neće prihvatiti novi ugovor, klub iz Firence je sada prinudđen da razgovara o prodaji, a prvi se javio Juve. Bjankoneri su odavno naciljali Bernardeskija kao prvu zvijezdu prijelaznog roka i kockice su im se sada poklopile. Bernardeski je odbio ugovor vrijedan 2.000.000 eura po sezoni do 2023. godine od Fiorentine, a Juve je vrlo brzo postigao dogovor sa njim za petogodišnji ugovor vrijedan 4.000.000 eura po sezoni.

Večeras je Stara dama izašla i pred Violu sa konkretnom ponudom. Juventus nudi 40.000.000 eura za obeštećenje. Plus 2.000.000 za eventualne bonuse. To još nije na ivou onoga što traži Fiorentina. Klub sa stadiona Artemio Franki zahtijeva 40.000.000 eura fiksno i 10.000.000 eura kroz bonuse.

Fiorentina bi najradije da izbjegne prodaju prve zvijezde najmoraženijem klubu u Firenci, ali neće imati mnogo izbora. Bernardeski insistira na tranferu, razlike između ponude i onoga što se traži su male, tako da u narednim danima treba očekivati dalji razvoj pregovora i konačan dogovor dva kluba. Pominjalo se i da bi u priču mogli da budu uključeni Rinkon ili Sturaro, ali Juve je izgleda riješio da njih ne ubacuje u transfer.

Portal Analitika