Politika

OO DPS Kotor: Jokić opet obmanjuje javnost

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor uputio je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
OO DPS Kotor: Jokić opet obmanjuje javnost
Portal AnalitikaIzvor

„Vladimir Jokić ponovo pokušava da obmane kotorsku i crnogorsku javnost, što ne čudi kada se zna da je čitava politika Demokrata samo jedna velika obmana.

Jokić nije demantovao da je 12. maja 2017, dakle prije samo dva mjeseca, još uvijek bio državljanin Republike Srbije I da je u tom statusu od 11. septembra 2013. godine, što potvrđuje zvanični dokument objavljen u crnogorskim medijima. Nesporna je i lako dokaziva činjenica da je aktuelni predsjednik Opštine Kotor upisan kao državljanin Republike Srbije pod tekućim brojem 1661 i u knjizi rođenih, rješenjem MUPa Srbije, Beograd, br 204-133334/10 od 1. 02. 2011. koje je uručeno 11.06.2011., dok je u državljanstvo Republike Srbije primljen 11.09.2013.

Predsjednik Opštine Kotor je samo stavio na uvid javnosti potvrdu od prije dva dana da nije državljanin Republike Srbije, ali bez objašnjenja kada je podnio zahtjev za ispis iz sprskog državljanstva. Sasvim je utemeljena sumnja da je to učinio tek nakon saopštenje DPS-a i serije medijskih napisa o krivičnom djelu koje je počinio.

Jasno je i zašto se Jokić ustručava od daljeg oglašavanja na ovu temu, jer bi bio u obavezi da objasni Kotoranima i široj javnosti da je u trenutku izbora na funkciju predsjednika Opštine Kotor imao dvojno državljanstvo, što je u suprotnosti sa crnogorskim zakonodavstvom. Svakako da će crnogorski državni organi utvrditi pravu istinu o tome kako su Jokić I Demokrate prekršili zakon, prevarili crnogorski MUP i Državnu izbornu komisiju i, najgore od svega, na najbestidniji način izigrali građane Kotora i Crne Gore“, navodi se u saopštenju OO DPS Kotor. 

 

 

Portal Analitika