Abiznis

''Potreba za novom radnom snagom, u planu otvaranje muzeja štampe''

Predsjednik Odbora direktora, Aleksandar Jovović, upoznao je gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića sa aktivnostima u proteklih šest mjeseci i kazao da je preduzeće prošlo kroz period reorganizacije.
''Potreba za novom radnom snagom, u planu otvaranje muzeja štampe''
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je, dosadašnjim investicijama i novim koje će se realizovati, Štamparija Obod postala izuzetno konkurenta na crnogorskom tržištu, a da su dobili i nekoliko jako zahtjevnih klijenata. Jovović je saopštio da se trenutno radi veliki posao štampe udžbenika za Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i da će imati potrebu da već naredne nedjelje zaposle novih 16 radnika.

Bogdanović je izrazio zadovoljstvo poslovnim uspjesima koje ostvaruje Štamparija Obod u proteklih deset mjeseci i naglasio kako je to preduzeće odličan primjer, kako je jedna državna kompanija koja se u međuvremenu transformisala u akcionarsko društvo, uspjela da u teškim tranzicionim vremenima opstane na tržištu i unaprijedi svoje poslovanje.

- Na osnovu informacija koje smo danas dobili od menadžmenta preduzeća, i svega što je urađeno na finansijskoj konsolidaciji, refinansiranju zatečenih obaveza, servisiranju postojeće opreme i nabavci nove, kako bi podigli standarde kvaliteta na najveći mogući nivo, možemo bez lažne skromnosti reći da će Štamparija Obod i ubuduće biti u samom vrhu štamparstva, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu – kazao je Bogdanović.

On je istakao da ga posebno ohrabruju investicione aktivnosti koje sprovodi Štamparija Obod proteklih deset mjeseci i koje iznose preko 400 hiljada eura.

- Raduje nas informacija koju smo danas čuli, da je Štamparija prošlu godinu završila sa 36% većim prihodima u odnosu na 2015. godinu, pri čemu se sve obaveze prema zaposlenim i državi uredno izmiruju. Takođe, raduje nas činjenica da se proces proizvodnje do skoro odvijao u jednoj smjeni, sada u dvije, a već od sjutra u tri smjene – kazao je Bogdanović i posebno naglasio ideju o otvaranju Muzeja štampe u prizemlju Upravne zgrade, čime bi se upotpunila kulturna ponuda grada, ali uz to i kreirao ambijent za otvaranje novih radnih mjesta.

- Vidjeli smo da, najstarija štamparija na jugoistoku Evrope i prva državna štamparija u svijetu, štamparija Obod, danas predstavlja stabilnu, tehnički dobro opremljenu, kadrovski i organizaciono dobro osposobljenu kompaniju, čime zauzima vodeće mjesto u štamparstvu na prostoru Crne Gore i regiona. Sve nas ove činjenice veoma raduju i navode na zaključak da Štamparija Obod, ovakvim radom, ima jako dobru perspektivu u buducnosti – zaključio je Bogdanović.

Portal Analitika