Društvo

Akcija Helikopter: Počela kontrola iz vazduha

Kontrola drumskog saobraćaja iz vazduha, u okviru akcija Helikopter, počela je danas, a trajaće do kraja ljetnje turističke sezone.
Akcija Helikopter: Počela kontrola iz vazduha
Portal AnalitikaIzvor

Pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević, saopštio je da su analizom najtežih saobraćajnih nesreća s najtežim posljedicama, došli do zaključka da je odlučujući ljudski faktor.

"Kad je riječ o saobraćajnim nesrećama sa smrtno stradalim licima, najčešći uzroci su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nepropisno preticanje, i ono što želim naročito da istaknem, kad je riječ o ljetnjoj sezoni, umor stranih državljana koji dolaze na odmor u Crnu Goru", rekao je Janjušević.

On je na strance koji dolaze u Crnu Goru apelovao da odmaraju tokom puta. 

"Pripadnici saobraćajne policije će tokom setzone preduzimati niz akcija, i nastavićemo preventivne i represivne kontrole, kako bi stepen bezbjednosti saobraćaj podigli na veći nivo", rekao je Janjušević, ocjenjujući da je akcija Helikopter, koja se sprovodi osmu godinu, dala dobre rezultate.

Akcija će se realizovati u vrijeme najvećih saobraćajnih gužvi.

Policija je saopštila da će akcija helikopter pružati podršku saobraćajnim patrolama do kraja ljetnje turističke sezone.

"Akcija 'Helikopter' će se sprovoditi do kraja ljetnje turističke sezone, u sklopu rada Štaba Operativne akcije 'Ljeto 2017', kako bi se pružila podrška saobraćajnim patrolama u održavanju povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima kao i sveukupnim aktivnostima koje Štab realizuje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika