Društvo

U Nikšiću se gradi 70 stanova za zdravstvene radnike

U naselju Rudo polje u Nikšiću ozvaničeni su radovi na izgradnji dvije stambene zgrade sa 70 stanova za zdravstvene radnike.
U Nikšiću se gradi 70 stanova za zdravstvene radnike
Portal AnalitikaIzvor

To je gradnja prvih stambenih zgrada za zdravstvene radnike u Nikšiću, poslije pauze od 30 godina, koji će dobiti stanove po povoljnim uslovima od oko 550 eura za kvadrat.

Predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović kazao je da je riječ o projektu koji zajedno realizuju Sindikat zdravstva, Ministarstvo zdravlja i lokalna uprava grada.

„Opština je besplatno obezbijedila plac i oslobodila Sindikat plaćanja komunalija za gradnju, ukupne vrijednosti oko 475 hiljada eura, a za realizaciju ostalih finansijskih poslova zadužen je Sindikat zdravstva“, rekao je Grbović.

On je kazao da je izvođač radova na zgradi za radnike zaposlene u nikšićkim zdravstvenim ustanovama firma Roming iz tog grada.

Grbović je podsjetio da se na tom prostoru gradi i zgrada za penzionere koja bi trebalo da bude završena za pola godine, tako da će u tom novom stambenom bloku biti ukupno izgrađeno 175 stanova.

On je kazao da očekuje da će sličan projekat u narednom periodu realizovati i za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Nikšiću.

„Realizujemo projekte, bez obzira na to da li su ili ne u toku izbori, a dobru praksu iz prethodne četiri godine nastavićemo i u narednom periodu. Jedan od uspješnih projekata biće i završetak gradnje ove dvije stambene zgrade“, rekao je Grbović.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Milovan Vujović rekao je da u saradnji sa Vladom pomažu realizaciju brojnih takvih projekata, i kazao da se nada će ubuduće biti intenzivnije rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu.

Vujović je ukazao na dobru saradnju sa Opštinom Nikšić i Stambenom zadrugom, kao i Sindikatom zdravstva koji se bore za bolje uslove zdravstvenih radnika.

Direktor Stambene zadruge i predsjednik jednog od Sindikata zdravlja Vladimir Pavićević kazao je da je gradnja stanova za zdravstvene radnike rezultat njihove uspješne saradnje sa Opštinom i Ministarstvom zdravlja.

„Izgradnja 70 stanova značajno će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života zdravstvenih radnika u Nikšiću, kako bi mogli svoj posao da rade na kvalitetniji i bolji način i da riješe to svoje egzistencijalno pitanje“, rekao je Pavićević.

On se zahvalio Opštini što je oslobodila plaćanja komunalija i Ministarsvu zdravlja koje finansijski pomaže Zdravstvenu zadrugu, i kazao da se nada će i u ostalim gradovima uspjeti da na taj način poboljšaju status i položaj zdravstvenih radnika.

Pavićević je podsjetio da su Stambenu zadrugu zdravstvenih radnika „Zdravstvo“ osnovali reprezentativni sindikati iz te oblasti.

Predsjednica Sindikata Opšte bolnice u Nikšiću Željka Vasiljević navela je da u Nikšiću ima oko 800 zdravstvenih radnika, od kojih 25 odsto nije riješilo stambeno pitanje.

Ona je kazala da je za radnike cijena kvadrata od oko 550 eura prihvatljiva i da će prioritet pri raspodjeli imati zaposleni koji su bez ikakvog stana.

Mina

Portal Analitika