Društvo

Sjutra otvaranje lokalne kancelarije RYCO

Ministar sporta Nikola Janović i generalni sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih Đuro Blanuša, otvoriće sjutra u ime Vlade Crne Gore, Ministarstva sporta i Regionalne kancelarije za saradnju mladih, Lokalnu kancelariju RYCO - Podgorica, u Omladinskom centru -Trg Nikole Kovačevića br. 13b - Blok 5.
Sjutra otvaranje lokalne kancelarije RYCO
Portal AnalitikaIzvor

Pored ministra Janovića i generalnog sekretara Blanuše, na svečanoj ceremoniji otvaranja kancelarije, govoriće ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Hans Günther Mattern i ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori Christine Toudic. 

Regionalna kancelarija za saradnju mladih uspostavljena je 4. jula 2016. na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Parizu,  kada su vlade Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije  i Srbije, potpisale medjunarodni sporazum o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kako bi putem tog institucionalnog mehanizma ojačali veze mladih u regionu.   

Kako je iz Ministarstva sporta saopšteno, cilj lokalne kancelarije u Podgorici, biće uspostavljanje političke i institucionalne povezanosti mladih, a sve u duhu saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu. Takodje će se otvoriti i  nove mogućnosti za brojne razmjene u cilju sticanja novih iskustava i usavršavanja u oblasti obrazovanja, kreiranja zajedničkih projekata i programa koji će doprinijeti boljem kvalitetu života mladih.

Biće to prva lokalna kancelarija u regionu, a Crna Gora prva od šest zemalja Zapadnog Balkana, koja je ispunila sve uslove za otvaranje iste.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.