Društvo

I ove godine smanjena cijena ispita u dodatnom roku

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je inicijativu Studentskog parlamenta UCG da se i ove godine snizi cijena prijave ispita u dodatnom (avgustovskom) roku, te da iznosi 5 eura po jednom ispitu.
I ove godine smanjena cijena ispita u dodatnom roku
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, pretprošle godine je cijena prijave jednog ispita iznosila 15 eura a prošle 7,50 eura. Trend smanjenja cijene prijave ispita u dodatnom roku je iskaz želje da Studentski parlament i UCG doprinesu rasterećenju nevelikog studentskog  budžeta'', navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta UCG:

Kako nvode, dodatni rok trajaće tri sedmice, i to od 28. avgusta do 17. septembra. 

''U dodatnom roku studenti mogu polagati ispit u cjelosti, i to sve ispite prijavljene na početku studijske godine. Podsjećamo, prema usvojenim izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, septembarski ispitni rok od studijske 2017/ 18. godine izjednačen je sa redovnim rokovima u januaru i junu, odnosno predviđena su tri ispitna roka sa po dva termina. Studentski parlament UCG će i ubuduće nastaviti djelotvoran rad na unaprijeđenju statusa studentske populacije, u namjeri da glas studenata bude uvažen u potpunosti. Besplatne osnovne i master studije od naredne studijske godine samo su jedan od niza ciljeva koje smo uspjeli ostvariti'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.