Društvo

Bošković na 10. međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade

Ministar odbrane mr Predrag Bošković govorio je danas na desetoj međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade diplomate „Gavro Vuković“ u Kolašinu, koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.
Bošković na 10. međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, Bošković je izrazio zadovoljstvo što se deseta ljetnja škola za mlade diplomate održava ubrzo nakon nedavnog članstva Crne Gore u NATO i što je upravo centralna tema ovogodišnjeg programa "Globalna bezbjednost i Zapadni Balkan”. 

Istakao je zadovoljstvo rezultatima koje je Crna Gora postigla - kako na unutrašnjem, tako i na spoljno-političkom planu. “Crna Gora je, iako mala, od obnove nezavisnosti, slijedila principijelan, ne uvijek jednostavan, ali dosljedan strateški spoljnopolitički kurs, zahvaljujući čemu je nedavno postala 29. članica NATO-a, uz ocjenu da je integracija u taj vojno-politički savez važna za stabilnost čitavog regiona Zapadnog Balkana. 

Naglasio je da je za proteklih jedanaest godina Crna Gora prešla dug i zahtjevan put reformi i demokratskog preobražaja društva, uz uvjerenje da će nastaviti da korača krupnim koracima u procesu razvoja bezbjednosne i političke situacije, kako na regionalnom tako i globalnom nivou. 

Ministar Bošković je izrazio uvjerenje da će polaznici škole svojim znanjem, energijom i radom opravdati povjerenje država iz kojih dolaze i da će škola biti dodatni podstrek novim prijateljstvima i novim saznanjima. 

Ljetnja škola, traje od 2. do 9. jula 2017. godine, a među polaznicima su mlade diplomate iz preko 30 zemalja svijeta.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.