Košarka

Slavni agent želi svog klijenta u Budućnost Voliju

Kajl Gibson (30) jedna je od opcija za Budućnost Voli na poziciji beka-šutera za narednu sezonu. Upravo njega agent Miško Ražnatović preporučio je upravi ,,plavih“.
Slavni agent želi svog klijenta u Budućnost Voliju
Portal AnalitikaIzvor

Gibson, klijent agencije Beobasket, imao je odličnu sezonu u francuskom Gravelinu gdje je bio prva ofanzivna opcija. Bivši as rimskog Virtusa i belgijskog Ostendea je odigrao sve 32 utakmica francuske Pro A lige, sa čak 33 minuta na parketu.

Pouzdano je rješenje, u protekle četiri sezone nije imao bilo kakve probleme sa povredama. Ono što ga preporučuje crnogorskom šampionu su realizatorske sposobnosti. Bek iz Los Anđelesa, visok 193 santimetra, u sezoni za nama bilježio je čak 16,7 poena u prosjeku i postizao tri trojke po utakmici – uz izvanredna 44 procenta realizacije za tri poena u francuskoj ligi!

Ono što je mana u njegovoj igri je nesigurnost u prodoru. Nije dominantan defanzivac i ne donosi lake poene, imao je svega 0,9 ukradenih lopti po meču, te 2,8 skokova i 2,3 asistencija po utakmici.

Gravelin je bio deveti u francuskom šampionatu i plej-of je za dlaku izmakao. Na listi strijelaca francuske lige, Gibson je bio četvrti. Pred upravom Budućnost Volija je da riješi pitanje beka- šutera i centra, čime bi ključna pitanja rostera za narednu sezonu bila riješena.

Okosnicu tima činiće, više nego ranijih godina, domaći igrači, a očekuje se da se tim kompletira do kraja avgusta. 

Arena

Portal Analitika