Region

Svjedok: Tijelo Ćuruvije zatekao sam u lokvi krvi u haustoru

Vlasnik lista „Svjedok“ Vladan Dinić izjavio je u Specijalnom sudu da je tijelo ubijenog novinara Slavka Ćuruvije zatekao u lokvi krvi u praznom haustoru zgrade u Svetogorskoj ulici u kojoj je Ćuruvija živio.
Svjedok: Tijelo Ćuruvije zatekao sam u lokvi krvi u haustoru
Portal AnalitikaIzvor

Svjedočeći u nastavku suđenja optuženima za ubistvo vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“, Dinić, koji je prvi stigao na mjesto zločina, rekao je da je tijelo Ćuruvije ležalo „otprilike tri koraka od ulaza u haustor“.

- Bio sam šokiran, tijelo je bilo okrenuto licem prema zemlji i krv je još tekla - kazao je Dinić dodajući da u haustoru nije bilo drugih osoba.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živio. Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bjekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

N1 Info

Portal Analitika