Kultura

KotorArt KFPD: Večeras "Paolo Nani" i "Muzej porodičnih sjećanja"

„Kako rastu veliki ljudi“ sinoć su u okviru programa 25. Kotorskog festivala pozorišta za djecu izveli Slaviša Grubiša i Mišo Obradović, ujedno autori predstave uz reditelja Petra Pejakovića. U pratećem programu četvrtog dana festivala igrana je „Noć kotorskih mačaka“ Studija za balet i ples „Mala sirena“ iz Kotora, održan koncert „Pozdrav iz Beča“ u okviru VII Festival gudača, i predstava „Protiv sebe“ Dramskog studija „Prazan prostor“ iz Podgorice.
KotorArt KFPD: Večeras "Paolo Nani" i "Muzej porodičnih sjećanja"
Portal AnalitikaIzvor

U okviru glavnog programa izvedena je predstava „Džekil na ledu“ Teatra „Paolo Nani“ iz Danske. Režiju potpisuju Frede Gulbrandsen i Valentino Dragano. Za sve one koji nijesu bili u prilici da je pogledaju, večeras će isto pozorište još jedan svoj komad, „Pismo“ na Ljetnjoj pozornici od 21 čas.

Petog dana festivala u glavnom programu publiku još očekuje predstava „Riba“, nastala u koprodukciji teatara iz Škotske i Danske u Kulturnom centru od 20 časova. UNICEF i Vlada Crne Gore uz podršku EU i fondacije Telenor, organizuje izložbu „Muzej porodičnih sjećanja“ u atrijumu Kulturnog centra od 19 časova. Na Pjaci od kina biće izvedena „Prva žurka“ Akordovog dječijeg teatra. Vrtić „Radost“ pripremio je program „Radost i gosti“ na Trgu od oružja od 20 časova, a u književnom programu biće promovisana knjiga „Sanjam pjesme“ Kristine Kamenarović na Pjaci od kina od 20.30 časova. Na VII Festivalu gudača na programu je koncert „Prijatelji“ u Galeriji solidarnosti od 21.30 časova.

Inače, trećeg dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu, publika je bila u prilici da pogleda „Velkam, Liz“ Smuk teatra iz Kovina, prisustvuje prvoj ovogodišnjoj književnoj večeri posvećenoj Draganu Raduloviću, čije ime od ove godine nosi nagrada dječijeg žirija. U okviru glavnog i takmičarskog programa, uprkos vjetru koji je zahtjevao improvizaciju, odigrana je predstava „Magična lira“ Teatra Zemun. 

Portal Analitika