Kultura

Info dan: Kako do sredstava za kinematografiju iz EU fonda

MEDIA info dan, u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu, održan je juče u EU info centru u Podgorici, u okviru manifestacije „Dani evropskog filma“.
Info dan: Kako do sredstava za kinematografiju iz EU fonda
Portal AnalitikaIzvor

Pod nazivom „Kako do sredstava za kinematografiju iz EU fonda“, tokom info dana predstavljen je pregled konkursa navedenog potprograma Kreativne Evrope, koji je namijenjen pružanju finansijske podrške razvoju, distribuciji i promociji evropskih filmova, kao i audiovizuelnoj industriji.

U kontekstu implementacije novog Zakona o kinematografiji, kao i uspostavljanja Filmskog centra Crne Gore, Ilija Subotić, savjetnik za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture i koordinator potprograma MEDIA, istakao je neophodnost većeg učešća domaćeg filmskog sektora na konkursima predmetnog fonda, posebno imajući u vidu potrebu daljeg razvoja svih segmenata kinematografske djelatnosti.

Gošća Info dana, Nevena Negojević, rukovoditeljka MEDIA Deska Republike Srbije, predstavila je strukturu dostupnih konkursa, te govorila o iskustvu audiovizuelnog sektora svoje zemlje kroz učešće u predmetnom potprogramu, uz primjere uspješnih projekata koji su na ovaj način podržani tokom 2016. godine.

 Info danu prisustvovali su predstavnici crnogorskog kinematografskog sektora, Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i Fakulteta vizuelnih umjetnosti iz Podgorice, dok je najviše interesovanja iskazano za konkurse koji se tiču razvoja pojedinačnih filmskih projekata, podrške distribuciji i festivalima.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.