Region

Darko Šarić osuđen na tri mjeseca zbog falsifikovanja dokumenata

Treći osnovni sud osudio je Darka Šarića na tri mjeseca zatvora zbog podstrekivanja bosanskih i hrvatskih organa da mu izdaju lična dokumenta na tuđe ime.
Darko Šarić osuđen na tri mjeseca zbog falsifikovanja dokumenata
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o trećoj tački optužnice kojom ga je tužilaštvo teretilo, dok je po druge dvije tačke optužba odbijena zbog zastarjelosti.

Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i Šarić imaju pravo da ulože žalbe.

Suđenje Šariću održano je u Centralnom zatvoru, gdje inače boravi u pritvoru od hapšenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bjekstva predao organima Srbije.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim prijedlogom Šarića tereti za tri krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Optužnim prijedlogom tužilaštvo je tražilo da se Šarić osudi na osam mjeseci zatvora.

On se tereti da je dvije godine prije pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz katastra u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta unijeta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

Šariću se u Specijalnom sudu sudi i zbog optužbi za šverc kokaina i pranje novca.

 b92

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.