Kultura

Koncertom u Perastu otvoren VIII Festivala gudača

Muzej grada Perasta, prošle večeri je bio tijesan da primi sve ljubitelje klasične muzike, na koncertu povodom svečanog otvaranja VIII Festivala gudača, ističu iz organizacije ove manifestacije.
Koncertom u Perastu otvoren VIII Festivala gudača
Portal AnalitikaIzvor

- Violinistkinja Lalita Svete, violončelistkinja Maike Klemens i Lilijana Stojanova na klaviru, studentkinje Konzervatorijuma u Beču, izvele su veoma zahtjevan program na visoko profesionalan i dopadljiv način. Zadovoljstvo je bilo naći se u publici i uživati uz djela Baha, Prokofjeva, Krajslera i Pirčnera – navodi se u izvještaju s njihovog nastupa, te podsjeća da su sve tri dobitnice brojnih visokih nagrada i priznanja na elitnim svjetskim takmičenjima, koncertirale u mnogim državama, a neposredno pred dolazak u Crnu Goru održale su zapažen koncert u sali bečkog Musikferajna.

Program festivala večeras se nastavlja u Galeriji solidarnosti u Kotoru od 21 sat. Koncert pod nazivom „Prijatelji“ prirediće mladi talentovani muzičari iz Podgorice, violinista Luka Perazić i violončelista Kosta Popović, uz klavirsku saradnju Nataše Popović. Gost će biti pijanista Aleksandar Božović. Na programu su djela Hajdna, Baha, Popera, Vinavskog i Zlateva.

Kosta Popović školovanje od septembra ove godine nastavlja u Whitgift School u Londonu, dok je Luka Perazić ove školske godine bio finalista muzičkog takmičenja koje se održava pri ovoj školi, te takmičenja „Kocijan“ u Češkoj.

Festival gudača je jedan od pratećih segmenata KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.