Muzika

Poznata imena novih izvođača na Bedem festu

Nova imena osmog Bedem festa su Mravi, grupa Beograd, Hor JU “Zahumlje”, Viva Vops-pobjednički sastav partnerskog demo Bunt rok festivala, Take Five i sve prisutniji mladi i talentovani DJ Iron iz Nikšića koji će imati tu čast da zatvori osmi Bedem fest.
Poznata imena novih izvođača na Bedem festu
Portal AnalitikaIzvor

Iz organizacije osmog Bedem festa najavili su nova imena za ovogodišnju listu izvođača i to baš na 4. jul Dan borca, onako simbolično, “jer su istrajnost, velika borba i trajanje simboli ovog festivala”. Kako i sami ističu, i ove godine potvrđuju originalnost i autentičnost po kojoj je Bedem fest i postao prepoznatljiv.

“Igrali smo se sa žanrovski različitim ali tematski vješto uklopljenim muzičkim pravcima koje smo uklopili u formu vrijednu pažnje i izazova” ističe Petar Šundić.

Naročito su ponosni na činjenicu da nikada kao ove godine nije vladalo ogromno interesovanje bendova iz Crne Gore, čitavog regiona i čitavog svijeta, koji su poželjeli da se pojave na ovogodišnjem Bedem festu.

“Preko 500 bendova i izvođača kontaktiralo je organizaciju Bedem festa, što samo po sebi potvrđuje koliko je ovaj festival postao interesantan i poželjan”, ističu organizatori.

“Sve prethodne godine smo velikim trudom i laganim koracima gradili imidž i identitet festivala sa jasnim ciljem: da u prvi plan i prije svega stavimo muziku i naše izvođače, da izrazimo poštovanje prema njihovom trajanju i svemu onome što nam daruju svo ovo vrijeme”, ističe Petar Šundić.

“Naša je namjera da u eri festivalske industrije ne namećemo sebe, već da privlačimo pažnju ukupne javnosti i posjetilaca na sebi svojstven način, prije svega svojim pokušajima, dobrim namjerama, djelima i činidbama, jer je osnovna ideja vodilja da jedan festival mora donositi dobro prije svega svom gradu i ljudima u njemu, ali i svim posjetiocima sa strane koji su itekako dobrodošli i kojih je sve više i više iz godine u godine i to je to tako očigledno”, ističe Petar Šundić.

bedem1

Zar misija jednog festivala nije da bude promoter određenih vrijednosti po kojima će biti i prepoznatljiv? A na kraju i na početku, festival mora predstavljati avangardnu, alternativnu i autonomnu scenu i biti njen zaštitnik”, ističe Petar Šundić.

“Posebno smo bili motivisani i inspirisani idejom da sve generacije posjetilaca nađu svoje mjesto na Bedem festu, nošeni mišlju da mlađe generacije posjetilaca treba da poslušaju i neke vanvremenske stvari koje će vječno trajati a koje im nijesu svakodnevno dostupne za slušanje. Sa nestrpljenjem očekuju koncertna izvođenja svih izvođača u prekrasnom ambijentu velike scene drevnih zidina nikšićkih bedema”, ističu iz organizacije.

“I ove godine nastavljena je i potvrđena internacionalna dimenzija festivala koja je ozbiljno skrenula pažnju ukupnih javnosti sa najavom koncerta kultne i svetski priznate grupe Pro-Pain iz New Yorka, kojoj će to biti jedini i ekskluzivni nastup na Bedem festu u čitavom regionu u sklopu njihove aktuelne svjetske turneje. Zahvaljujući partnerstvu sa ambasadom Republike Grčke u Crnoj Gori i kompaniji Adriatic Properties posjetioci Bedem festa moći će da uživaju u fenomenalnoj svirci jako dobrog grčkog alternativnog sastava Sleepin Pillow iz Soluna. Njihov nastup naročito će se uklopiti u ambijentu drevnih zidina gradske tvrđave”, ističu iz organizacije, uz istovremeno izražavanje poštovanja i zahvalnosti prema svim partnerima Bedem festa.”

bedem2

“Što tek reći za iznenadni i neočekivani povratak muzičkoj sceni gospođe Bisere Veletanlić koja će sa svoje 74.godine debitovati na Bedem Festu,? “Poštovaoci njenog lika i djela sigurno će se jako obradovati i doći”, uvjereni su organizatori.

I ove godine, zahvaljujući porodicama Spasojević i Petrović Njegoš, iz organizacije najavljuju besplatan kamp u podnožju gradske tvrđave kojeg karakterišu priroda, mir, tišina ali i sjajna energija i sjajno druženje. Organizatori pozivaju ljude iz svih krajeva da dođu na Bedem fest da osjete i dožive čari kampa i prepoznatljivu gostoljubivost domaćina, ističu organizatori.

Ulaznice za osmi Bedem fest će se već ovih dana naći u prodaji i moći će se kupovati i u regionu, a ono što je novitet jeste mogućnost on- line kupovine ulaznica. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 8 eura.

Organizatori najavljuju da će biti još noviteta i da ovo nije kraj kada je riječ o programu ovogodišnjeg Bedem festa. U toku je redizajn sajta www.bedemfest.me a uskoro će svi zainteresovani moći lako pronaći sve potrebne informacije. Uvjeravaju da će vrlo brzo javnost upoznati sa pratećim sadržajima i novitetima koji će itekako privući brojne posjetioce, ističu iz organizacije.

Portal Analitika