Društvo

Uzbuna na FPN-u: Studenti traže izuzeće profesora Ranka Mujovića

Nakon što je 25 studentata Fakulteta političkih nauka zatražilo komisijsko ispitivanje iz predmeta Međunarodno javno pravo i izuzeće profesora Ranka Mujovića, zbog, kako kažu, neadekvatnog načina ispitivanja, uprava fakulteta je formirala komisiju koja će sjutra da provjeri njihove tvrdnje.
Uzbuna na FPN-u: Studenti traže izuzeće profesora Ranka Mujovića
Portal AnalitikaIzvor

Komisija

Dekan FPN-a Saša Knežević kazao je za Pobjedu da je grupa studenata sa treće godine nezadovoljna vrednovanjem, odnosno ocjenjivanjem profesora Mujovića na završnom ispitu iz predmeta Međunarodno javno pravo. Fakultet je, pojašnjava on, nakon dobijanja njihovih zahtjeva formirao tročlanu komisiju na čijem je čelu.

Profesor Mujović je, kaže Knežević, u izjašnjenju koje im je uputio negirao optužbe studenata. Jedan broj studenata koji se žalio, kako je komisiji kazao Mujović, nije ni izlazio na završni ispit. Ako su pojedini i izašli, prema njegovim riječima, vratili su ispitne listice.

- Komisija će sagledati sve žalbe i ispitaće studente. Ispit će se održati u četvrtak – rekao je Knežević.

Ako se pokaže da su, dodaje on, tačni navodi da određeni broj studenata nije došao na završni ispit, onda se ,,može govoriti o tome da su se pridružili nekoj većoj grupi koja je bila nezadovoljna“.

Knežević je kazao da studenti imaju pravo da traže izuzeće profesora. I predstavnik studenata Maksim Janičić ispričao je Pobjedi da su se studenti žalili zbog ,,neadekvatnog načina ispitivanja profesora Mujovića“, kao i da su tražili njegovo izuzeće iz formirane komisije.

- Zvanično je predato 25 zahtjeva za formiranje komisije – kazao je on.  

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: forum.mojepravo.net

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
C Cile
06.07.2017. 01:42

Iz 1u2 je li profesore? Odakle ovakvom profesoru pare da uplacuje u kladionicu po 50 tiketa svaki dan?

1
0
N Nada
05.07.2017. 14:16

A jes', brate, ima pravu facu za profesora! Zraci osobenoscu, suptilnoscu, intelektom...

7
0
F FreeMontenegro
05.07.2017. 12:11

pazi lika!!! i ovaj je profesor!!! uzas!!! nego kad je i otkaceni profa, mini lidercic df-ovaca takodje profesor, izgleda da je sve moguce!!! uzasi promiskuiteta!

8
0
N Nesho70
05.07.2017. 11:41

Čovjek već 30 godina maltretira studente i niko mu ništa ne može. I nije jedini. Ima ovakvih primjera puno na državnom Univerzitetu.

10
0
n nema vise
05.07.2017. 12:15

E sto je maltretira , maltretira . Izgleda da je izgubio imunitet.

7
0
p prebaci ga Radoju
05.07.2017. 08:59

Tako se to radi on ih obori a kod brata poloze ... mislim jedno par hiljada .

25
1