Abiznis

Monteput rasporedio 101.098 eura dobiti: Direktorima bonusi po 2.840 eura

Državna firma Monteput odlučila je da iz dobiti za prošlu godinu podijeli 101.098 eura bonusa direktorima i radnicima, saopšteno je Pobjedi iz rukovodstva ove kompanije.
Monteput rasporedio 101.098 eura dobiti: Direktorima bonusi po 2.840 eura
Portal AnalitikaIzvor

Po 2.840 eura bonusa dobili su članovi odbora direktora Jusuf Kalamperović, Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Cetinja i sadašnji ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, tadašnji izvršni direktor, a sada ministar saobraćaja Osman Nurković i direktor poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar – Boljare mr Goran Vujović.

Bonus za bivšeg direktora Nurkovića je za skoro hiljadu eura veći od njegove tadašnje plate i 700 eura veći od sadašnje ministarske zarade.

Aktuelni ministar rada ima platu od 2.200 eura, pa mu je bonus veći svega 600 eura od zarade.

Cetinjski gradonačelnik se „opario“, jer mu je bonus 1.500 eura veći od plate, koja inače iznosi 1.345 eura.

Najbolje je prošao Kalamperović, kojem je bonus 2.000 eura veći od penzije.

- Po 2.130 eura dobili su direktori sektora i sekretar društva – saopštio je redakciji Pobjede sadašnji direktor ove firme Junuz Mujević, koji neće dobiti bonuse jer je od ove godine na čelu ove firme.

Zaposlenima je isplaćeno po 710 eura.

Pravo zaposlenih na isplatu godišnjeg bonusa u iznosu do jedne prosječne neto zarade u društvu uvećane za minuli rad definisano je sporazumom zaključenim 7. juna 2012. između odbora direktora Monteputa, izvršnog direktora i sindikalne organizacije, pa je po tom osnovu zaposlenim isplaćen iznos od 710 eura - objasnio je Mujević osnov za isplatu bonusa.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: monteput.me

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
k kkkk
05.07.2017. 12:04

prvi put cujem za ovakvu stednju u drzavnim preduzecima

5
1
z zzzzzz
05.07.2017. 08:26

to preduzece im nisu djedovi ostavili pa da oni dijele dobit, to je drzavno preduzece koje ima monopol i poslovanje nema veze sa strucnoscu zaposljenih. Mozete upravljanje povjeriti i djacima osnovne skole, isto ce biti.

14
4
P Prodavačica
05.07.2017. 07:33

Treba iz za ovo strpati u zatvor, dijele bonuse ničim zasluženim, promet povećan zbog izgradnje puta Podgorica Budva, a oni tobože zaslužni, i onako imaju velike plate pa još i nezaslužene bonuse, sramno. ova držva je kriva za mnoge stvari koje urušavaju sistem i mnogi su ljudi s pravom nezadovoljni, neko ima godišnje primanje 2300€, a ovi olako dijeli nezaslužene bonuse. Dosta je bili više otimačine, svi koji ovako arče državu treba da krivićno odgovaraju. Krajnje je vrijeme da se nešto uradi.

13
3