Politika

Članovi GO SNP: Zakažite sjednicu po Statutu i nema problema

Od kada postoji pa do danas, Socijalistička narodna partija Crne Gore nije doživjela ovo što joj se danas dešava, a sve zbog jedne družine koja je odlučila da joj utre ime, a sa njim i ideju izvornog SNP-a koji je potekao iz naroda, ocijenili su članovi Glavnog odbora SNP-a.
Članovi GO SNP: Zakažite sjednicu po Statutu i nema problema
Portal AnalitikaIzvor

-Ne želimo da odgovaramo na tzv. saopštenje onih koji se lažno predstavljaju jer to nije pravi SNP, oni samo prljaju časno ime i ideju zbog koje je partija nastala prije 20 godina. Ne odgovaramo samo ih pozivamo da zakažu sjednicu Glavnog odbora na kojoj ćemo o svemu što ih zanima razgovarati, a moraće i oni da odgovaraju na ono što ćemo ih mi pitati. I sve po Statutu. I zakazivanje sjednice Glavnog odbora, vođenje sjednice  i određivanje broja delegata. Samo po Statutu i problema nema- navedeno je u saopštenju članova GO, dostavljenom Portalu Analitika.

No, sve ovo što rade, dodaju,  za nas koji dobro poznajemo situaciju u centrali je očekivano "jer smo, nažalost, bezuspješno upozoravali šta će se sa partijom desiti".

-Dakle, oni koji na potpuno nestatutaran način predstavljaju partiju u kojoj su izvršili puč (radnje koje su urađene mimo Statuta se samo tako mogu okarakterisati), sada počinju da pričaju i o časti.  Čast pominju  Jonica, Radenović, Kovačević. Oni  koji iz sijenke upravljaju partijom svih ovih godina, usuđuju se da govore o časti i nekome spočitavaju fijasko.  Zar poslije svih poraza u koje su nas oni odveli, na čelu sa Milićem?  Prozivaju nas  za sastanak na kojem je bilo šest  predsjednika opštinskih odbora SNP-a i to Berana, Bijelog Polja, Nikšića, Žabljaka, Herceg Novog i Ulcinja. Oni govore sa omalovažavanjem o svojim kolegama, dojučerašnjim saborcima za ideju SNP-a. To je bio sastanak,  i oni to dobro znaju, onih koji misle dobro SNP-u i koji pokušavaju da učine sve kako bi nekad najjača partija ostala i opstala. A da su to znali govori i činjenica da su juče bili namjerili da zaustave održavanje sastanka pri čemu su pribjegli metodama  nacista, naflitavši prostorije hemikalijama.  Inače, sastanak je najavljen nekoliko dana prije i o njegovom održavanju su obaviješteni svi. Dakle, ništa nije rađeno iza leđa, jer mi svakoga možemo da pogledamo u oči- ističe se u saopštenju.

Na kraju, žao im je "što određene individue manipulišu određenim mladim ljudima, ali svako ima svoj izbor".

-Tako nečiji izbor može da bude i da izvodi nečije prljave naloge.  Svakako, svih prethodnih dana uspijevali smo da istrpimo uvrede kojima su obilovala njihova saopštenja i izjave, ali dosta je bilo. Više neće moći. Samo ih pozivamo da zakažu sjednicu Glavnog odbora, da ne manipulišu i izmišljaju, već da samo poštuju Statut i ono što SNP jeste.  Gospodo, vi ste izgubili živce a mi još imamo strpljenja, jer nam je cilj očuvanje partije u koju smo ugradili mnogo napora i emocija. Možda djeluje patetično i znamo da neki od vas to ne mogu ni da razumiju jer ste je uvijek smatrali samo firmom iz koje treba izvući ličnu korist a nama je ona uvijek značila mnogo više.  Stanje u koje ste vi doveli partiju, koju smo stvarali je veoma uvredljivo za nas. Jedanaest godina ste vodili partiju i doveli je na najniže moguće grane a uz put ste je i potpuno finansijski poharali i mislite da i dalje nastavite tako, e to je zaista uvredljivo. I na kraju, naš sastanak je bio otvoren za javnost a vaš iza zatvorenih vrata. Toliko o istini i časti- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika