Predstavnici 15 klubova: Petrova zaustavio "turistička putovanja" po svijetu o trošku države i saveza

Predstavnici 15 klubova saopštili su da podržavaju rad Džudo saveza i Nacionalnog trenera Georgija Petrova, navodeći da je bugarski stručnjak zaustavio "turistička putovanja" po Evropi i svijetu o trošku države i saveza.
Predstavnici 15 klubova: Petrova zaustavio "turistička putovanja" po svijetu o trošku države i saveza
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da se Petrov trudi da na međunarodnu scenu izlaze samo oni najbolji.

Saopšteno je da je Petrov priznati trener sa izuzetnim takmičarskim i trenerskim rezultatima.

"Umjesto da pojedini treneri pomognu u radu nacionalnom treneru tako što će na pripreme dovesti sve svoje pozvane takmičare i u kimonu biti uz Petrova, od koga bi mogli dosta naučiti i poboljšati rad u svojim klubovima, oni nipodaštavaju znanje pomenutog stručnjaka i stratega, a svoje frustracije ispoljavaju na nesportski način, blateći ga", piše u saopštenju.

Navodi se da je svim takmičarima koji su svojim rezultatima zaslužili poziv u reprezentaciju dostavljen je poziv preko matičnih klubova.

"Dostavljen je uži spisak najboljih takmičara koji su u obavezi da se odazovu nacionalnom treneru i za njih je sve obezbijeđeno. Dostavljen je širi spisak takmičara za koje je poželjno da budu na pripremama radi svog napredovanja, kao i da se kao alternativni takmičari nametnu treneru. Nijedan takmičar nije potisnut već su svi pozvani na pripreme nacionalnog tima, što bi trebalo da je čast svakom takmičaru i treneru", piše u saopštenju.

Saopšteno je da su uslovi za trenažni proces u SC Trim idealni, od sale, teretane, saune, ambijenta Trebjese i prirode.

"Na sastanku Stručno trenerske komisije, Nacionalnog trenera i klupskih trenera prisustvovali su i ostali klubovi koji su se oglasili saopštenjem pokušavajući da to predstave javnosti kao jednoglasan stav svih džudo klubova, što je svakako daleko od istine", piše u saopštenju.

Navodi se da ne dozvoljavaju da se takmičari koji se odazivaju Petrovu nazivaju poltronima i ucijenjenim takmičarima.

"Njima, a i nama, predstavlja čast da smo dio reprezentativnog tima. Svakako da je jedinstven slučaj u svijetu da pojedini ljudi iz klubova pokušavaju na sve načine da ucijene i spriječe upravo svoje takmičare da ispunjavaju reprezentativne obaveze", piše u saopštenju.

Navodi se, komentarišući ostavku "bivšeg predsjednika Stručno trenerske komisije Novice Milovića, da je predstavnik DŽK Arso Milić prošle godine sakupljao potpise i pravio peticiju za inicijativu za smjenu Milovića.

"Želimo da saopštimo da u potpunosti podržavamo rad saveza, Upravnog odbora kao i Nacionalnog trenera koji se trudi da naši takmičari na međunarodnoj sceni predstavljaju Crnu Goru u najboljem svjetlu kako i dolikuje", piše u saopštenju.

Klubovi apeluju na sve da prevaziđu lične sujete i interese i da zajedničkim snagama rade u interesu džudo sporta.

saopštenje su potpisali podgorički klubovi Kipa, Nenad Sinanović, Koga, Milenijum i Gorica, Trebjesa i Onogošt iz Nikšića, cetinjski Crnogorac, bjelopoljsko Jedinstvo, Pljevja, Tivat, Igalo, Kotor, Berane i Budva.

Portal Analitika