Društvo

Luštica bay: Stanje redovno, nema posljedica požara

U novom turističkom gradu Luštica Bay koji se gradi na oko 690 hektara zemljišta na tivatskom dijelu poluostrva Luštica život se odvija ustaljenim ritmom, stanje je redovno i ne osjećaju se posljedice velikog požara koji je izbio u susjedstvu kompleksa zaprijetivši, u jednom trenutku, da promjenom pravca ugrozi i trasu prema naselju.
Luštica bay: Stanje redovno, nema posljedica požara
Portal AnalitikaIzvor

„Naši stanovnici koji trenutno borave u Luštica Bay-u, uživaju u suncu, plaži i drugim ljetnjim aktivnostima u gradu. Veliku zahvalnost dugujemo vatrogasnim jedinicama Tivta, Budve, Kotora i Herceg Novog i dobrovoljnom vatrogasnom društvu Krtoli koji su juče uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju u uvali Pržno, a i danas kontrolišu požar. Takođe smo jako zahvalni privatnim kompanijama i mještanima koji su pritekli u pomoć dopremajući dodatne količine vode, policiji koja je tokom cijelog dana i noći obezbjeđivala prilaz lokaciji, opštinskim službama na čelu sa gradonačelnicom Snežanom Matijević koje su juče bile na licu mjesta, te službama Aerodroma Crne Gore jer  su na raspolaganje stavile svoje kapacitete, u slučaju potrebe“, saopštila je Maja Simović, direktorica sektora upravljanja destinacijom u Luštica Development.

U kompleksu su u toku i radovi na nekoliko gradilišta, na objektu hotela Čedi Luštica Bay i porodični zgradama u zaleđu.

Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućiće posjetiocima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.

Luštica Bay je jedinstveni grad na crnogorskom primorju koji kao projekat baziran na održivom razvoju implementira kompanija Luštica Development. Područje Luštice je poznato kao jedna od najljepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. U potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao održiva zajednica otvorena za posjetioce tokom cijele godine, Lušticu Bay odlikuje minimalna izgrađenost i maksimalna posvećenost prirodi. Kako bi osigurali minimalan uticaj na životnu sredinu, oko 10 odsto ukupne površine od 690 hektara će podleći razvoju, dok će 90 odsto činiti netaknuta priroda, sportski tereni i poljoprivredna dobra. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, 1500 rezidencijalnih objekata, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja, oblasti netaknute prirode, sportskih terena, pješačkih i biciklističkih staza.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.