Crna hronika

Berane: Uhapšena još dva lica zbog pljačke "Prve banke"

Službenici Centra bezbjednosti Berane su juče u sadejstvu sa centrima bezbjednosti Podgorica i Bar uhapsili su dva lica osumnjičena da su počinilapljačku filijale „Prve banke“ u Beranama. Time su ukupno lišena slobode četiri lica osumnjičena za ovo krivično djelo jer su druga dva lica lišena slobode neposredno nakon pljačke 13. marta ove godine.
Berane: Uhapšena još dva lica zbog pljačke "Prve banke"
Portal AnalitikaIzvor

„Naime službenici CB Berane, CB Podgorica i CB Bar su, 03. jula u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu u Višem sudu u Bijelom Polju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi C.M (32) iz Podgorice, i tom prilikom pronašli i oduzeli šest mobilnih telefona za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela. Policijski službenici su tom prilikom lišili slobode M.C. i G.M. (38) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su 13.03.2017. godine u jutranjim časovima počinili krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu na štetu Filijale „Prve banke“ u Beranama – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije podsjećaju da su službenici CB Berane u sadejstvu sa Odjeljenjem bezbjednosti Rožaje brzom akcijom i u kratkom roku, za manje od sat vremena od prijave krivičnog djela, identifikovali i lišili slobode M.B. (19) i F.M. (18) iz Beograda – Republika Srbija, zbog osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo. Kod njih je pregledom pronađen novac za koji se sumnja da potiče iz ovog krivičnog djela.

Daljom kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do saznanja koja upućuju na sumnju da su M.C. i G.M učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela. Oni su, sumnja se, ovo krivično djelo počinili na način što su 13.03.2017. godine u jutarnjim časovim sa M.B. i F.M. došli u Berane sa dva vozila, jednim marke „Peugeot“ podgoričkih registarskih oznaka i drugim marke „Golf VI“ nikšićkih registarskih oznaka. Nakon što su M.B. i F.M, kako se sumnja počinili krivično djelo, i tom prilikom uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili oko 150.000 eura, na štetu Filijale “Prve banke” u Beranama, dali su se u bjekstvo vozilom marke “Peugeot” u pravcu Rožaja koji je imao taksi obilježja a  kojim je upravljao M.C, dok je G.M upravljao vozilom “Golf VI” koji se kretao ispred njih.                                                  

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju. M.C. i G.M.  su uz krivičnu prijavu privedeni tom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo. Tužilac je nakon saslušanja ovih lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje su počinili krivično djelo u saizvršilaštvu sa  M.B. i F.M.

Portal Analitika