Društvo

Njemačka donirala MUP-u šest vozila u vrijednosti od 80.000 eura

Policija Njemačke je donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova šest automobila, marke ,,dacia,, za potrebe Sektora granične policije u vrijednosti od 80.000 eura.
Njemačka donirala MUP-u šest vozila u vrijednosti od 80.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori  Hans Ginter Matern kazao je da bilateralna saradnja država spada u koncept saradnje Crne Gore za pristup Evropskoj uniji. 

"Ono što je vrlo važno za prostup Crne Gore Evropskoj uniji je i  policijski rad, rad u okviru pravne države. Danas činimo konkretnu ispomoć u okviru donacije. Ovih šest vozila će pomoći Crnoj Gori u svom radu, osiguravanju državne granice", kazao je Ginter Matern.

Direktor Uprave Policije Slavko Stojanović je rekao da se nada da će današnja donacija povećati efikasnost, mobilnost i operativnost granične policije.

img-2038

"Ovo je još jedna u nizu donacija koju smo imali od SR Njemačke, koja je prepoznala potrebe i kapacitete policije Crne Gore, u mnogim segmentima je neophodna materijalna logistička pomoć u okviru obuka, seminara, usavršavanja, jedan od svježijih primjera koje želim da napomenem je angažovanje i pomoć kod otvaranja regionalnog centra u Plavu i u Trebinju", rekao je Stojanović.

Oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has, napomenuo je da je "saradnja između dvije zemlje više nego dobra".

img-2033

"Njemačka je graničnoj policiji u proteklih nekoliko godina donirala preko 300.000 eura, po pitanju obuka, opreme.Ova naša podrška nije jednosmjerni put, nego baš suprotno, jedni od drugih učimo, nadovezujemo se i pomažemo", dodao je Has.

Pomoćnik direktora Granične policije Vesko Damjanović je istakao "dobre rezultate granične policije u prvih pola godine na otkrivanju prekograničnog kriminala".

"Otkriveno je 35 kilograma heroina na granici debeli brijeg, preko 4.000 kilograma skanka na graničnim prelazima", dodao je Damjanović.

I.D.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.