Kultura

Nušić na slovenačkom otvara 31. Grad teatar

Ovogodišnji XXXI festival „Grad teatar“ u Budvi biće sjutra otvoren komadom „Žalujoča družina“ na sceni u Starom gradu od 21 čas i 30 minuta.
Nušić na slovenačkom otvara 31. Grad teatar
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o slovenačkoj adaptaciji „Ožalošćene porodice“ Branislava Nušića, koju je režirao Igor Vuk Torbica, a rađenoj u koprodukciji Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja i Prešernovog gledališča iz Kranja.

Pred početak izvođenja, Festival će svečano otvoriti gradonačelnik Dragan Krapović i te reditelj Ljubiša Ristić koji je i jedan od osnivača „Grad teatra“.

Prevod teksta uradila je Aleksandra Rekar, dramaturškinja je Katarina Pejović, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Jelena Proković, kompozitor Drago Ivanuša, a lektor Jože Volk.

Uloge tumače: Peter Musevski, Aljoša Koltak, Borut Veselko, Andrej Murenc, Aljoša Ternovšek, Branko Završan, Darja Reichman, Lučka Počkaj, Barbara Ribnikar odnosno Pia Zemljič kao alternacija, Barbara Medvešček i Liza Marija Grašič.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.